7 tips om jouw hond en zijn hart in topvorm te houden Oudere honden kunnen hartproblemen ervaren. Verzwakte hartspieren, hartfalen of vocht op de longen. Preventie, snel opmerken en gepast behandelen is de boodschap.
Ouderdomskwalen: een tocht door het lichaam van je ouder wordende hond Vanaf de leeftijd van 8 jaar neemt de kans op ouderdom-gerelateerde aandoeningen bij je huisdier toe.
Tien tips om een hartprobleem bij je hond of kat te herkennen Met deze 10 tips zal je een hartprobleem kunnen herkennen bij jouw hond of kat
Handige weetjes over het hart van jouw hond en kat Theoretische weetjes over het hart van uw huisdier.
Hoe krijg je je kat aan het drinken? “O, maar mijn kat drinkt niet veel, hoor.” Het is iets wat we maar al te vaak horen en helaas bijzonder gevaarlijk kan zijn voor de kat.
Katten verbergen hun dagelijkse pijn Onderzoek toont aan dat veel katten last hebben van pijn, maar ook dat dit vaak niet geweten is bij hun baasjes. Hoe komt dit en welke signalen kan je herkennen?
Hoe haarballen bij katten voorkomen? Wat zijn haarballen? Waarom geven katten over? Kan je iets preventief doen tegen haarballen? Ontdek het hier.
Allergie bij honden: Voedselallergie Hoe weet je of jouw hond een voedselallergie heeft? Wat zijn de symptomen en wat kunt u er aan doen?
Ziekte van Cushing bij de hond Drinkt jouw hond laatste tijd zeer veel, waarbij hij ook meer plast (of plasongelukjes in huis heeft) en daarbovenop heeft hij ook een onstilbare honger?
Vlooienallergie bij honden en katten Al ooit gehoord van een vlooienallergie? Geen pretje. Kom hier alles te weten zodat u uw dier preventief kan verzorgen.
Vaccinatie van de hond: bijwerkingen? werkingsduur? Kom alles te weten over vaccineren, zijn er bijwerkingen? Hoelang werken ze?
urineverlies of incontinentie bij honden Wat kan je doen als jouw hond onvrijwillig urine verliest? De behandeling van urine incontinentie bij honden is afhankelijk van de oorzaak.
Jeuk bij honden of katten: Waar komt dat vandaan? Jeuk komt vaak voor bij huisdieren en is erg vervelend. De meeste voorkomende oorzaken zijn vlooien, mijten, allergieën en infecties.
Hondenziekten nader bekeken Een overzicht van de meest voorkomende hondenziekten en hoe ze te herkennen.
Wat als je hond of kat vergiftigd werd door antivries of koelvloeistof? Antivries en koelvloeistof horen niet in de buurt van honden of katten. Wat gebeurt er precies als jouw huisdier hiermee in contact komt?
Hartproblemen door hoesten bij je hond Wat is er aan de hand met het hart van je hond en waarom hoest je hond?
Blaasontsteking bij de kat Gaat je kat meer dan normaal op en af de kattenbak? Miaawt hij of zij daar ook zeer jammerlijk bij? Durft je kat wel eens naast de kattenbak of ergens anders in huis te plassen? Opgelet, want het zou wel eens een blaasontsteking kunnen zijn!
Besmettelijke ziekten bij de kat Een opsomming van de meest voorkomende besmettelijke ziekten bij katten waartegen gevaccineerd kan worden.
Besmettelijke ziekten bij de hond Een opsomming van de meest voorkomende besmettelijke ziekten bij honden waartegen gevaccineerd kan worden.
Allergie bij honden en katten: Atopie Al ooit gehoord van een atopie? Kom hier de symptomen te weten en wat u kunt doen voor uw huisdier.
7 weetjes over nieren en urinewegen van kat & hond Weetjes om in het achterhoofd te houden bij de verzorging van de kat en hond.
5 tips bij warme dagen Vraag jij je soms af wat je kan doen voor je huisdier tegen deze warme maanden? Als mensen zorgt ons lichaam voor de nodige afkoeling door te zweten, maar vergeet niet dat onze huisdieren dit niet kunnen.
Waarom is het belangrijk dat mijn kat voldoende drinkt? Katten moet je overtuigen om voldoende water te drinken. Dehydratatie of uitdroging bij katten is ernstig en komt vaak voor. Eenmaal je kat haar nieren falen, is er helaas geen weg terug.