Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe kitten of kat in huis? Alles wat jij moet weten!

een nieuwe kitten in huis

WelloPet helpt jou op weg naar een vlotte start met je nieuwe kitten en zorgt voor een langer, gelukkiger en gezonder leven!

Ben jij ook van plan om een kitten of kat in huis te halen of heb je er net eentje en word je overstelpt met vragen? Wij helpen jou graag op weg naar een vlotte start. Bij WelloPet geloven we dat dierenzorg zorgeloos moet zijn. Een aangename, leuke, lange en gezonde tijd samen: dat is het doel!

WelloPet kan jou daarbij helpen. Op ieder moment!

 

In onze Kittengids vind je alle informatie en een heleboel praktische tips die je nodig hebt voor een zorgeloze en vlekkeloze start. Vraag hieronder je Kittengids aan!

Met een nieuwe kitten in huis wil je genieten van de vele mooie momenten samen en niet twijfelen over welke vaccinaties, medicijnen of type voeding je moet geven. Daarom vinden wij dat iedereen kennis moet maken met de meest complete dierenzorg. Vandaar dat wij jou trakteren op een gratis Kitten Box t.w.v. €100 met allerlei gadgets, demo's en nog veel meer voor een vlotte start!


1) "Ik denk eraan een kat in huis te nemen. Wat moet ik weten? Is dit iets voor mij?"

  • De juiste keuze voor een kattenras is van groot belang omdat elk ras andere noden en behoeftes heeft. Het ras dat je kiest moet dus bij jouw persoonlijke situatie passen. Ben je nog steeds niet uit aan welk ras het best bij jou past? Contacteer dan onze gedragsbegeleiders om tot de juiste keuze over te gaan of raadpleeg deze website en doe zelf de test. 
  • Lees onze tips voor meer informatie over katten. Lees ook zeker onze blogreeks Cat Vision, deze zal je ook zeker helpen. 
  • We hebben drie mooie boeken over I Love Happy Cats in de aanbieding: elk van deze boeken bevatten antwoorden op al je vragen. De auteur, Anneleen Bru, is een partner van WelloPet.
  • Check onze lezingen & workshops, alsook de lessenreeks Cat Vision van gedragstherapeute Joline De Jaegher.

2) "Mijn kitten of kat is op komst. Hoe bereid ik deze komst goed voor? Wat heb ik allemaal nodig?"

  • De inboedel is belangrijk. In deze blog geven we je mee welke spullen je zeker in huis moet hebben voor de komst van je kitten of kat.
  • Je kan je best goed voorbereiden vooraleer de kat aankomt. Lees je alle tips op een rijtje in de blog​ Een nieuwe kitten in huis: wat nu
  • Ontdek de brochure Wist-Je-Katjes, samengesteld i.s.m. kattenadoptiecafé DreamCATchers vzw. We sturen je graag een exemplaar op.
  • Ook de juiste voeding mag je zeker niet vergeten. Kwaliteitsvoeding maakt een zichtbaar verschil voor de vacht, het gedrag en uiteraard ook de gezondheid van je kat. WelloPet geeft jou graag gratis voedingsadvies op maat van jouw dier!
  • Kijk alvast eens uit naar een dierenarts die bij jou past en ga op zoek naar de juiste diensten: een goed trimsalon, socialisatieworkshops,... Voor al je vragen kan je ons steeds contacteren door te bellen of een mail te sturen. Wij staan graag ter jouw beschikking. 

3) "Mijn kitten of kat is eindelijk thuis. Wat moet ik nu nog doen?"

Van zodra je kat bij jou thuis is, zijn er nog heel wat onmisbare zaken die je moet doen om een vlotte en gezonde start te garanderen. Daarnaast zijn er ook heel wat extra's die niet verplicht zijn, maar die wel zeker een belangrijke rol spelen op de lange termijn in de gezondheid en de opvoeding van je kat/kitten. We bespreken ze hieronder even kort. 

A) Geen twijfels meer over de medische zorgen van je kat

Bij de medische verzorging van zowel kittens als volwassen katten komt heel wat kijken. Weet je niet zo goed welke medische verzorging je kat nodig heeft of heb je enkele twijfels? Geen zorgen! WelloPet biedt je het Life Plan aan. Dit is een abonnement voor alle preventieve zorgen voor je kat voor één jaar lang. Preventieve zorg bespaart heel wat kosten en zorgen uit voor baasjes en garandeert een gezonder en aangenamer leven voor beestjes

Wij plannen alle preventieve zorgen voor jouw liefste viervoeter in jouw plaats. Alle ontwormingen, ontvlooiingen, vaccinaties en twee uitgebreide medische check-ups staan voor je klaar in onze agenda. Wij houden je met een herinnering op de hoogte van jouw planning en jij geniet van een aantrekkelijk prijsvoordeel!

Meer informatie over het Life Plan? Klik hier!

B) Maak een gratis afspraak voor een knuffelconsult en gewenning bij het trimsalon

Gedurende een knuffelconsult wordt je kitten of kat op de consultatietafel van de dierenarts gezet en al spelenderwijs onderzocht (tandjes, oortjes, oogjes, hart, nageltjes, buikje). Een knuffelconsult zorgt ervoor dat je kat later zonder onnodige stress of angst kan worden verzorgd of behandeld bij de dierenarts. Tijdens deze consultatie krijg je ook nuttig advies mee naar huis en krijg je de kans om al je vragen te stellen. 

Ook de vacht, ogen, oren, nagels, tanden en poten verdienen een topverzorging. Daarom hebben we bij WelloPet ook een trimsalon voor honden én katten. Hoewel jouw kat deels instaat voor de verzorging van haar vacht en misschien geen grote fan is van het trimsalon, is het toch belangrijk om een regelmatig bezoek in te plannen bij onze trimmers. Daarom kom je best als ze nog jong zijn langs voor een eerste kennismaking. We bieden die gratis aan, een trimgewenning duurt 15 minuten en zorgt ervoor dat jouw kitten met minder stress de volgende bezoekjes tegemoet kan gaan.

C) Gratis voedingsadvies en WelloPet Food Care

Bij WelloPet kan je terecht voor gratis voedingsadvies op maat van jouw huisdier. Met voeding heb je de belangrijkste sleutel voor gezondheid in eigen handen. Een uitgebalanceerde voeding is uitermate belangrijk voor een optimale gezondheid van jouw huisdier. 

Naast gratis voedingsadvies bieden wij jou ook WelloPet Food Care aan. Dat is een voordelig abonnement op gezonde en kwalitatieve voeding voor jouw trouwe viervoeter. Altijd de juiste voeding voor jouw lieveling in huis. En gratis thuis geleverd vanaf €49! Het abonnement levert jou tot 20% korting op. 

Lees hier meer over WelloPet Food Care

D) Het gedrag van je kat

Het gedrag van je kat gaat hand in hand met de opvoeding die jij hem geeft. Wil jij meer te weten komen over een goede opvoeding van je kitten? Contacteer onze gedragsbegeleiders en krijg antwoord op al jouw vragen of lees de boeken van I Love Cats van Anneleen Bru, kattenexperte. 

WelloPet helpt jou graag en biedt jou niet alleen maar op medisch vlak hulp, maar helpt jou ook graag bij de opvoeding en de socialisatie van je kitten. Wij bieden jou heel wat leuke en leerrijke events en workshops aan die je zowel individueel als met je kat kan volgen. 


WelloPet helpt jou graag op weg naar een vlotte start met je kitten en zorgt voor een langer, gelukkiger en gezonder leven!

Vergeet niet om het Kittengids aan te vragen en om het onderstaande formulier in te vullen om je gratis Kitten Box t.w.v. €100 euro aan te vragen.