Overslaan en naar de inhoud gaan

Elk ras en elk type vacht verdient de juiste verzorging. Onze trimmers zijn dan ook specifiek gespecialiseerd in het vachtvriendelijk trimmen van honden en katten. Elk van hen is volledig en up to date opgeleid, zij beheersen alle technieken voor de diersoort waarin ze specialiseren en zij scholen zich voortdurend bij. Steeds met een oog op de algemene gezondheid!

Tarief voor wassen en trimmen

Het wassen en trimmen van je hond, kat kost €51 per uur voor 'hond' en €48 per half uur voor 'kat' (elk tarief wordt afgerekend per 10 minuten).
Na iedere trimbeurt ontvang je een ingevulde 'servicekaart' met meer informatie over de trimbeurt en verder advies voor vachtverzorging thuis. De professionele borstels, kammen en shampoo van de trimmers zijn ook voor 'thuisverzorging' beschikbaar. Nieuwkomers ontvangen een 'trimdiploma' als fijn aandenken. Jouw kat wordt in een 'aparte kattenconsultruimte' getrimd. Jouw puppy kan gratis komen 'wennen aan de omgeving'.

Maak kennis met onze trimmers

Onze trimmers omarmen jouw geliefde huisdier met veel zorg, vakkennis en dierenliefde. Ze vinden het even belangrijk om correct om te gaan met je maatje als om het perfect te trimmen. Trimmen gebeurt steeds vachtvriendelijk (niet-invasief). Voortdurend bijscholen hoort er dus altijd bij. Bovendien houden ze steeds een oog op de gezondheid van je huisdier, en de dierenarts is steeds in de buurt.

Ami
Bruggeman
Trimmer
Felle
De Baerdemaeker
Trimmer

Opleiding: Bachelor dierenzorg (Vives Roeselare), Hondentrimmen (Centrum voor afstandsonderwijs) 
Ervaring: bij WelloPet sinds 2022
Rol: trimmer voor het team WelloPet

Felle wist al van jongs af aan dat ze met dieren wou werken. De keuze om dierenzorg te gaan studeren was dus snel gemaakt. Zij is halftijds als dierenartsassistente beginnen werken in een praktijk in Nederland en is dan eveneens gestart met de opleiding 'hondentrimmen'. Na haar stage in het trimsalon bij WelloPet, heeft ze daar haar plekje gevonden om als trimmer aan de slag te gaan.

Hanne
Opsomer
Trimmer
Helen
De Cooman
Trimmer

Opleiding: Bachelor in de humane wetenschappen, diploma hondentrimmer (Syntra Gent).
Ervaring: Sinds 2009 
Rol: Trimster in het WelloPet-team

Helen is een gepassioneerde hondenliefhebster. Toen ze afstudeerde als trimster in 2009 zag ze haar droom in vervulling gaan. Ze startte onmiddellijk een eigen salon. In 2012 verhuisde ze naar Duitsland en baatte ook daar een salon uit. Na haar terugkeer naar België is ze heel blij haar passie voor trimmen opnieuw uit te oefenen in het WelloPet team. Zelf heeft ze twee honden rondlopen: een Cane Corso en een Labradoodle. 

Kelly
Vanneste
Trimmer
Kelsey
Vanhaverbeke
Trimmer

Opleiding: Hondentrimmer en Uitbater honden - en  kattenpension 
Ervaring: hulp bij ander trimsalon sinds 2019 en eigen trimsalon sinds 2021
Rol: trimmer voor het team WelloPet te Waregem

Al van kleins af heeft Kelsey altijd konijnen gehad en werd ze omringd door honden. Op haar twaalfde kreeg zij haar eigen hond: een 'golden retriever'. Dat was haar verantwoordelijkheid vanaf dan!
Toen ze zelf voor de eerste maal naar de kapper ging, wist zij meteen ook : 'dat wil ik worden later!'.
Naast haar eigen trimsalon heeft Kelsey ook een dieren-oppasdienst aan huis. In haar vrije tijd gaat al haar aandacht naar de honden en de katten die haar omringen bij haar thuis: 4 honden en 2 katten!

Kimberley
Van den Eynde
Trimmer
Margot
Durinck
Trimmer
Maya
Geöcze von Szendröi
Dierenartsassistent, Trimmer

Opleiding: Bachelor dierenzorg (Vives) - Hondentrimmer (Syntra West) 
Actief bij WelloPet sinds: juli 2021
Rol: dierenartsassistent en trimmer voor het team WelloPet

Maya is gediplomeerd dierenartsassistent en hondentrimmer. Daardoor staat ze zowel paraat aan de balie van WelloPet als in het trimsalon. De passie voor dieren ontstond al vroeg doordat ze opgroeide tussen heel wat verschillende huisdieren. Haar studiekeuze was dan ook snel gemaakt.
In haar vrije tijd is ze graag in de natuur samen met haar hondje Winnie en verzorgt ze met veel liefde haar cavia's, kippen en garnalen!

Rani
Van der Jeugd
Trimmer
Sarah
Meurisse
Trimmer
Sylvie
Catteeuw
Dierenartsassistent, Trimmer

Opleiding: Hondentrimmer 2011, trimmen van kat, konijn en cavia 2014, in opleiding Bachelor Agro-Biotechnologie richting dierenzorg 
Ervaring:  actief bij WelloPet sinds 2022, eigen trimsalon sinds 2012
Rol: trimmer voor het team WelloPet voor zowel hond als konijn

Kort na het behalen van haar diploma startte Sylvie haar eigen zaak op in 2012 te Bissegem. Gezien de grote vraag naar vachtverzorging besloot Sylvie ook de opleiding kat, konijn en cavia te volgen, weliswaar via een opleiding in Nederland gezien dit in België nog niet bestond. Momenteel volgt Sylvie eveneens de opleiding Agro- & Biotechnologie aan  Vives te Roeselare. 
Naast het trimmen is Sylvie ook de vaste waarde voor de zorg voor haar gezin, haar 3 honden en de kat!

Vanessa
Bostyn
Trimmer

dierenarts die een konijn verzorgt

“Ik ben dierenarts. Maar ergens zeg ik: aandacht is mijn ambacht. Daarom luister ik naar zowel dier als mens.”
— Celine Decaluwe | Dierenarts-oprichter Wellovets

Meer over trimmen

Het is belangrijk om de vacht en huid van je huisdier - hun grootste orgaan - goed te onderhouden en verzorgen. Zo blijven ze niet alleen gezond, maar je merkt er kleine wondjes, ontstekingen of kwalen ook vroegtijdig mee op.

Er zijn veel verschillende vachtsoorten, en ze hebben allemaal een specifieke verzorging nodig.

Met een hond ga je best regelmatig naar een trimsalon, zelfs als het gaat om kruisingen of kortharige honden. Of je onderhoudt tussentijds de vacht thuis. Voor langharige honden als de Malthezer, Briard en Bobtail en voor de spaniëlfamilie is het zelfs levensnoodzakelijk: hun vacht vervilt zo erg dat ze na een tijdje in de huid snijdt. Te lang wachten zorgt voor vachtschade of onaangenaam lange trimbeurten.

Ook met je kat kom je best regelmatig langs voor een trimbeurt, zeker op het einde van de zomer en winter. Want klitten in een kattenvacht kunnen ze doen vervilten, met alle gevolgen van dien. 

Het kattentrimmen bij WelloPet gebeurt door het gespecialiseerde team van Chat-O-Gand: zij zijn gespecialiseerd in vachtverzorging voor katten en hanteren 10 belangrijke regels voor het ideale trimsalon gebaseerd op een holistische en preventieve filosofie. Het trimmen gebeurt steeds vachtvriendelijk (niet-invasief). Het trimmen gebeurt steeds in aparte 'exclusieve' kat-ruimtes. No dogs allowed ...

.

We beschikken over een goed ingericht was-en trimsalon. Trimmen gebeurt steeds op afspraak en kan ook tijdens het weekend. Is het wassalon niet bezet, dan kan je het ook afhuren als Self Wash.  

Voor meer info en adviezen kan je altijd terecht op onze blog

Op zoek naar het juiste verzorgingsmateriaal voor thuis? Bekijk dan zeker onze aanbevolen borstels, kammen en shampoo. Dit assortiment Transgroom Show Tech + wordt dagelijks door de trimmers zelf gebruikt. Beter dan dit aanbod kan je niet hebben, en is enkel bij de professional verkrijgbaar.

Ook voor de thuisverzorging van de vacht voor jouw kat hebben we een geselecteerd combipakket (slicker, doek en kam) ter beschikking.

Onze dierentrimmers gaan voor preventie

Bij WelloPet geloven we in een langer, aangenamer en gezonder leven voor je huisdier. Daarom bieden we ook in ons trimsalon preventieve zorgen aan. Want mooi zijn is fijn, maar een goede verzorging van vacht, ogen, oren, tanden, nagels en poten is de basis voor een optimale gezondheid. Bovendien kan een regelmatige verzorging vroegtijdig kwaaltjes opsporen. Zowel onze dierenartsen als onze trimmers buigen zich dus met de grootste zorg over de gezondheid van jouw maatje.

Kies voor preventieve dierenzorg met de PetBudget-betaalkaart. Je krijgt 10% extra bonus bij elke oplaadbeurt en betaalt er makkelijk de trimbeurten van jouw huisdier mee aan de kassa. Een leuke extra: je kan je PetBudget-kaart ook gebruiken voor onze workshops, gedragsbegeleidingen of andere niet-medische diensten.

Openingsuren

maandag 09:00 - 18:30
dinsdag 09:00 - 18:30
woensdag 09:00 - 18:30
donderdag 09:00 - 18:30
vrijdag 09:00 - 18:30
zaterdag 09:00 - 18:30
zondag 09:00 - 18:30

Dierenartsen
Enkel op afspraak

Trimmer, consulent, therapeut
Op afspraak

Locatie en bereikbaarheid

locatie

Opent op zaterdag 1 juni!

Ons dierengezondheidscentrum, inclusief de spoeddienst, ligt vlak aan de afrit E40 op de steenweg N43 Kortrijk - Gent (zwarte gebouw naast Colmar, buurt KBC-toren) en er is parkeerplek voor de deur.

Steeds vrije ingang van 09h00-18h30, ook op zaterdag, zon- en feestdag. Na de standaarduren, 24/24 én 7/7, is er altijd een dierenarts van Wellovets aanwezig in onze spoeddienst

Sint-Denijs-Westrem

Opent op zaterdag 1 juni!

Ons dierengezondheidscentrum, inclusief de spoeddienst, ligt vlak aan de afrit E40 op de steenweg N43 Kortrijk - Gent (zwarte gebouw naast Colmar, buurt KBC-toren) en er is parkeerplek voor de deur.

Steeds vrije ingang van 09h00-18h30, ook op zaterdag, zon- en feestdag. Na de standaarduren, 24/24 én 7/7, is er altijd een dierenarts van Wellovets aanwezig in onze spoeddienst

Meer info
Routebeschrijving
locatie
locatie

Ons dierengezondheidscentrum ligt aan de steenweg N43 Kortrijk - Gent. We bevinden ons op het terrein samen met IXINA en hebben volop parkeerplek voor de deur.

WelloPet Waregem is steeds geopend van 09u tot 18u30, ook op zaterdag.

Op zondag kan je terecht bij WelloPet Sint-Denijs-WestremDringende hulp nodig? De spoeddienst in Sint-Denijs-Westrem is 24/7 bemand, ook op zon- en feestdagen.

Waregem

Ons dierengezondheidscentrum ligt aan de steenweg N43 Kortrijk - Gent. We bevinden ons op het terrein samen met IXINA en hebben volop parkeerplek voor de deur.

WelloPet Waregem is steeds geopend van 09u tot 18u30, ook op zaterdag.

Op zondag kan je terecht bij WelloPet Sint-Denijs-WestremDringende hulp nodig? De spoeddienst in Sint-Denijs-Westrem is 24/7 bemand, ook op zon- en feestdagen.

Meer info
Routebeschrijving
locatie
locatie

Ons WelloPet dierengezondheidscentrum ligt vlak bij de ring R8 te Kuurne. We bevinden ons in het gebouw van Duponzoo - vlak bij ALDI - en hebben voldoende parkeerplaats voor de deur.

WelloPet Kuurne - Overleie is geopend tussen 9u en 18u30 van maandag tot zaterdag. 

Op zondag kan je terecht bij WelloPet Sint-Denijs-Westrem. Dringende hulp nodigDe spoeddienst in Sint-Denijs-Westrem is 24/7 bemand, ook op zon- en feestdagen.

Kuurne (vroegere 'Overleie')

Ons WelloPet dierengezondheidscentrum ligt vlak bij de ring R8 te Kuurne. We bevinden ons in het gebouw van Duponzoo - vlak bij ALDI - en hebben voldoende parkeerplaats voor de deur.

WelloPet Kuurne - Overleie is geopend tussen 9u en 18u30 van maandag tot zaterdag. 

Op zondag kan je terecht bij WelloPet Sint-Denijs-Westrem. Dringende hulp nodigDe spoeddienst in Sint-Denijs-Westrem is 24/7 bemand, ook op zon- en feestdagen.

Meer info
Routebeschrijving
locatie
locatie

Ons dierengezondheidscentrum ligt vlak bij de afrit Merelbeke van de E40 en de R4. We grenzen aan tuincentrum Eurotuin en hebben ruim voldoende parkeerplaats voor de deur.

WelloPet Merelbeke is van maandag tot zaterdag open van 9u tot 18u30.

Op zondag kan je terecht bij WelloPet Sint-Denijs-WestremDringende hulp nodig? De spoeddienst in Sint-Denijs-Westrem is 24/7 bemand, ook op zon- en feestdagen.

Merelbeke

Ons dierengezondheidscentrum ligt vlak bij de afrit Merelbeke van de E40 en de R4. We grenzen aan tuincentrum Eurotuin en hebben ruim voldoende parkeerplaats voor de deur.

WelloPet Merelbeke is van maandag tot zaterdag open van 9u tot 18u30.

Op zondag kan je terecht bij WelloPet Sint-Denijs-WestremDringende hulp nodig? De spoeddienst in Sint-Denijs-Westrem is 24/7 bemand, ook op zon- en feestdagen.

Meer info
Routebeschrijving
locatie
locatie

Ons dierengezondheidscentrum ligt vlak bij de dorpskern van Lochristi, aan de N70. We bevinden ons op het terrein van Delhaize Lochristi en er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

WelloPet Lochristi is van maandag tot zaterdag open van 09u-18u30.

Op zondag kan je terecht bij WelloPet Sint-Denijs-Westrem. Dringende hulp nodig? De spoeddienst in Sint-Denijs-Westrem is 24/7 bemand, ook op zon- en feestdagen. 

Lochristi

Ons dierengezondheidscentrum ligt vlak bij de dorpskern van Lochristi, aan de N70. We bevinden ons op het terrein van Delhaize Lochristi en er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

WelloPet Lochristi is van maandag tot zaterdag open van 09u-18u30.

Op zondag kan je terecht bij WelloPet Sint-Denijs-Westrem. Dringende hulp nodig? De spoeddienst in Sint-Denijs-Westrem is 24/7 bemand, ook op zon- en feestdagen. 

Meer info
Routebeschrijving
locatie