Overslaan en naar de inhoud gaan

Start to Puppy • Puppy Start Avond • Een nieuwe Pup in huis

Start to Puppy

Kort overzicht

Proficiat!Je bent (binnenkort) de trotse eigenaar van een nieuwe, schattige, lieve puppy! Het is belangrijk een goede start te maken met je viervoeter.

 

 

 
 

Er komt heel wat info op je af - we onderschatten dit niet - en dat is echt te veel om in één mailtje of consultatie met jou te delen. Bovendien is er bij een eerste puppy nogal wat onzekerheid in het spel.
Daarom hebben we verschillende activiteiten in het leven geroepen.

Hier lees jij hoe er op meerdere manieren kan gebouwd worden aan die liefdevolle band tussen puppy en baasje - vol van dierplezier. Laten we ineens ook de beste bescherming & zorg voor die lieveling garanderen voor een gezond, lang en aangenaam leven.

pro-tip: wil je via email op de hoogte blijven van de komende events? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief 'events'!


Puppy Start Avond

Wat één infoavond door de dierenartsen en de -assistenten van WelloPet met letterlijk 'alles' wat jij wil weten over jouw puppy
Prijs gratis !
inclusief infobrochure, drankje & een leuke goodiebag
Waarom de eerste maanden met jouw pup bepalen in grote mate een goede & gezonde start
Wanneer iedere twee maand, wisselend over de vestigingen

Hoe gaat het in zijn werk?

Je schrijft in via ons overzicht Events : je vindt er alle lopende en komende evenementen en workshops. Iedereen is welkom en de infoavond is gratis. WelloPet volgt zijn missie om meer preventie te garanderen voor een gezond, lang en aangenaam dierenleven. Kennis van zaken en goede informatie is de eerste stap om 'te voorkomen i.p.v. te genezen'!

Er worden bij de inschrijving enkele vragen gesteld zodat de dierenartsen en -assistenten zich goed kunnen voorbereiden op de groep aanwezigen. Zo is het belangrijk te weten of jouw puppy al eens is langs geweest op een knuffelconsult of voor eerste vaccinatie.

We starten om 18h45 in één van onze vestigingen, om de twee maand kiezen we een andere locatie zodat ieder baasje de kans krijgt in zijn buurt langs te komen. Belangrijk: je neemt deel zonder jouw puppy. Het is immers geen goed idee om al die puppies in één ruimte bij elkaar te brengen. Individuele monitoring gebeurt wel tijdens eventuele individuele momenten  nadien.

Na een welkom en een drankje starten we de infosessie. De dierenarts en de assistent bezorgt jou een volledig gedetailleerde brochure, en doorloopt met jou gedurende ongeveer één uur 'infosessie' alles wat nodig is rond de Beste Bescherming, Gewenst Gedrag, Gezonde Vacht, Juiste Voeding & Voldoende Beweging. Daarna is er nog een uur 'vragen & antwoorden' door en voor alle aanwezigen. Jullie ontvangen nog een leuke goodiebag en om 20h45 ronden we samen af.

Klik hieronder om te kijken welke data voor jou lukken!

Kalender met alle events


Start To Puppy

Wat reeks van 5 individuele workshops (1x 1uur • 4x 45 min) Puppy Coaching, bij jou thuis op maat van jouw pup
Prijs
 • €275 voor de Volledige coachingreeks van 5 sessies :1x 1uur • 4x 45 min (11% voordeel t.o.v. deelpakketten)
 • €120 Basispakket van 2 sessies : 1x 1uur • 1x 45 min
 • €190 optioneel Vervolgpakket van 3 sessies : 3x 45 min
​​​(excl. extra verplaatsingskost van €0.5/km vanaf de dichtst bijzijnde WelloPet-vestiging)
Betaalbaar met PetBudget
Waarom de eerste maanden met jouw pup bepalen de opvoeding en in grote mate het verdere dierplezier
Wanneer samen te bepalen tussen jou en de gedragsbegeleider Puppy

Hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwe puppy, wat nu? Er komt heel wat info op je af, en misschien wil je wat extra hulp, helemaal op maat voor jouw situatie? Uiteraard wil je een hond die in harmonie leeft met jou en je omgeving, maar het is niet altijd zo eenvoudig dat te bereiken. Daarom hebben we Start To Puppy in het leven geroepen: een individuele lessenreeks van 5 lessen (in één deel van 5 lessen of twee delen van 2 + 3 lessen), om jouw puppy van bij de start de juiste opvoeding te geven. Onze puppy begeleider, Lisa of Kristel, zal starten met één les bij WelloPet, waarna we verder gaan bij je thuis (of bij WelloPet als je dit liever hebt). Door de persoonlijke aanpak mag je zeker zijn dat jouw problemen aangepakt worden en dat je resultaat zal boeken. De lessen zijn een mix van opvoeding en training. Het doel is simpel: Happy Pets, Happy Baasjes; als je hond zich goed voelt, zal jij ervan profiteren. Daarnaast krijg je tips om gepast controle te nemen over je hond, zowel voor jezelf als je familie.

Je kan deze reeks alleen volgen, of samen met andere gezinsleden. Lisa of Kristel luistert naar jullie wensen en bepaalt samen met jullie het tempo en de inhoud van de lessen. Ook wanneer de lessen doorgaan, kunnen jullie samen bepalen.

Ter info : Start To Puppy wordt mee gemonitord door dr. ir. Joke Monteny, succesauteur van 'Welkom Puppy' & 'Jouw Pup is geen opwindspeeltje'.

5 lessen Start To Puppy <20 weken leeftijd
 • Eén eerste les van 1 uur met focus op basisbegrippen, deze les gaat in de regel bij WelloPet door.
  We polsen eveneens wat jouw noden zijn, en hoe jouw hond zich op vandaag gedraagt. Op basis daarvan geven we eerste tips mee en maken we een plan op voor de volgende sessies.
  De gedragsbegeleider gebruikt een trajectkaart 'Welkom Puppy' om jouw vragen te inventariseren en te verdelen over de sessies, zodat je overal een antwoord kan op krijgen...
  Deze trajectkaart is gekoppeld aan de bijkomende - meer uitgebreide - informatie in het boek "Welkom Puppy" (22,5€) en het boek "Jouw Pup is geen opwindspeeltje" (26,5€) van Joke Monteny. Tijdens de intake, vrijblijvend aanbod, kan je de boeken aanschaffen met éénmalig 10% korting. Dit is een zéér stevige houvast, maar ook een belangrijk en blijvend naslagwerk voor later.

   
 • 4 lessen coaching van 45 min., thuis of bij WelloPet
  Met meerdere onderwerpen, actie en rust wisselen elkaar af.
  Zindelijkheid • Het leren van de naam • Komen op bevel & Leren zitten • Leren liggen • Hoe te reageren op ongewenste gedragingen
  Kan aangevuld worden met individuele wensen.
  De gedragsbegeleider gebruikt een trajectkaart om 'Wat hebben we geleerd?' 'te verankeren en 'Hoe verder oefenen?' in de praktijk te brengen...
4 lessen Start To Puppy >20 weken leeftijd tot aan 7 maand
 • Eén eerste sessie van 1h45min. met focus op gedragsanalyse, deze sessie gaat in de regel bij WelloPet door.
  Op deze leeftijd wordt er al eerder aan correctie van ongewenst gedrag gedacht. We brengen de situatie in kaart, bespreken gedrag en taal van de hond, en inventariseren hoe jouw hond zich op vandaag gedraagt. Op basis daarvan geven maken we een analyse van de situatie, en maken we een plan op voor verdere begeleiding.
  De gedragsbegeleider gebruikt een verslag en/of een trajectkaart 'Welkom Puppy' om deze begeleiding te structureren, zodat je altijd een zicht hebt op het verloop^en de stand van zaken.
  Deze trajectkaart is gekoppeld aan de bijkomende - meer uitgebreide - informatie in het boek "Welkom Puppy" (22,5€) en het boek "Jouw Pup is geen opwindspeeltje" (26,5€) van Joke Monteny. Tijdens de intake, vrijblijvend aanbod, kan je de boeken aanschaffen met éénmalig 10% korting. Dit is een zéér stevige houvast, maar ook een belangrijk en blijvend naslagwerk voor later.

   
 • 3 lessen begeleiding van 45 min., thuis of bij WelloPet
  Deze 3 sessies zijn een uitrol van het plan dat samen met jou werd opgemaakt tijdens de gedragsanalyse.
  Dit kan uiteraard aangevuld worden met individuele wensen.
  De gedragsbegeleider gebruikt een trajectkaart om 'Welke stappen hebben we gezet?' duidelijk uit te tekenen en 'Hoe verder borgen?' in de praktijk te brengen...
Handig om te weten
 • Alleen of samen met de familie: maak er een leuk familiemoment van!
   
 • Alternatieve pakketten
  Is 5 sessies (of 4 bij een pup >20 weken), een beetje teveel om op te starten? Of ervaar je liever eerst even 'hoe het precies werkt'?  Je kan jouw Start-to-Puppy traject ook splitsen in twee delen: een Basispakket (de intake van 1 uur bij WelloPet en één eerste sessie van 45 min. thuis voor een pup >20 weken, of de eerste sessie van 1h45min. voor een pup >20 weken), en daarna, geheel vrijblijvend en optioneel, verder gaan met het Vervolgpakket (3 sessie van 45 min. bij jou thuis).
   
 • Wens je extra nazorg na je traject?
  Dat kan je nog een extra sessie bij jou thuis aanvragen.
  Je kan ook steeds een gedragsconsultatie bij WelloPet zelf boeken. Dit is iets efficiënter voor ons team en dus iets goedkoper voor jou. Bovendien vermijd je op die manier de vergoeding voor verplaatsing.
   
 • Kijk vlug ook even bij 'Handig om te hebben' en 'De begeleidende boeken'
   
 • Alles op een rijtje
  - 275€ Pakketprijs voor 5 lessen (of 4 sessies bij een pup van >20 weken). Dit is 10% voordeliger dan de som van de beide deelpakketten: Basispakket (120€) + Vervolgpakket (190€).
  - Indien nodig kan er nazorg thuis worden geboden aan 60€ voor één sessie van 45 min.
  - De pakketten worden in één keer betaald bij de eerste sessie.
  - Wens je de lessen thuis te volgen? Dan geldt er een extra verplaatsingskost van €0.5/km.

 

Heb je een WelloPet PetBudget? Mooi: je kan dat ook gebruiken als betaalmiddel voor de verschillende sessies - met extra 10% voordeel - mocht je dat wensen.

 

Vraag jouw traject - of stel jouw vragen - met onderstaande mailknop

Aanvraag en info Start To Puppy


Puppy Socialisatie klas

Wat Een workshop van 60 minuten waarin je pup kennismaakt met andere pups en leert omgaan met allerlei zaken die hij/zij later ongetwijfeld nog zal tegenkomen.
Prijs € 11 per hond (max. 6 honden)
Boek voordelig met je PetBudget.
Waarom Je hond bekendmaken met de wereld om hem/haar heen zodat hij/zij goed kan functioneren met zo min mogelijk stress en angst.
Wanneer Elke eerste zondag van de maand

Hoe gaat het in zijn werk?

Heb jij een puppy? Wil je hem/haar graag laten kennismaken met andere puppy's? Dan is de Puppy Socialisatieklas perfect voor jouw pup!

Deze workshop is een leermoment voor puppy’s waar ze leren hoe te reageren met andere honden in de buurt. Deze socialisatieklas wordt sterk begeleid en aangestuurd door gedragsbegeleidster Annemarie. Zij helpt jouw pup met het socialiseren met andere pups op een gecontroleerde manier. 

Socialisatie bij puppy's is een noodzakelijk proces dat door veel baasjes vaak vergeten wordt. Bij socialisatie van je pup of hond draait het om "kennis  laten maken" en "leren omgaan" met allerlei zaken die jouw puppy later ongetwijfeld nog zal tegenkomen. Het doel hiervan is om je hond bekend te maken met de wereld om hem/haar heen zodat hij goed kan functioneren met zo min mogelijk stress en angst. In deze puppytraining gaat het hoofdzakelijk om het socialiseren van je pup met andere honden. 

De socialisatieklas duurt telkens ongeveer een uur. 

 • Stap 1: We maken eerst samen een wandeling. Hierdoor kunnen de pups elkaar al wat beter leren kennen.
 • Stap 2: Nadien gaan alle pups naar de speelweide waar ze, nog steeds aan de lijn, met elkaar in (visueel) contact kunnen komen. 

Klik hieronder om te kijken welke data voor jouw pup lukken!

Kalender met alle events
Heb Je meer nood aan individuele begeleiding? Kies dan voor Al wandelend leren of Start To Puppy!


Instaples Webinar: Welkom puppy - Puppy coaching

Wat Een online workshop van 1u30 over puppy coaching, met theorie en praktijk, gebracht door succesauteur en therapeut dr. ir. Joke Monteny
ps: bij voldoende interesse kan dit ook 'live' in de vestigingen georganiseerd worden
Prijs 20 €
Waarom Opvoeding in de praktijk start met je pup "beter begrijpen"

Hoe gaat het in zijn werk?

Je ontdekt tijdens deze theorieles, aangevuld met voorbeelden in filmpjes, de wereld door de ogen van je pup en je zal versteld staan hoe anders hij die ervaart. Zo leer je stap voor stap je pup beter begrijpen, waardoor de opvoeding een stuk vlotter zal verlopen en jullie samen een liefdevolle band kunnen opbouwen. Naast algemene kennis over hoe je pup in elkaar zit, worden er ook tal van praktische kennis, tips en weetjes meegegeven. Het webinar wordt gehost door Joke Monteny. Zij bezorgt je een uitnodiging-link per mail.

PS: je kan ook jouw vragen stellen rond alle lopende programma's m.b.t. Puppy Coaching en gedragsbegeleiding (Start To Puppy, Puppy Socialisatieklas, Pet Friend Academy, ...)


(*)Dr. ir. Joke Monteny is oprichter en eigenaar van het centrum 'Hond inform' waar zij eigenaars en hun hond op een professionele manier begeleidt, gaande van ras- of puppy keuze over opvoeding en training, tot het helpen bij gedragsproblemen.
Als doctor en bio-ingenieur wenst zij zich te baseren op wetenschappelijk onderbouwde methodes. Haar passie om met haar eigen honden een goede relatie op te bouwen wil ze delen met anderen. Joke Monteny is auteur van het succesvolle boek ‘Welkom Puppy, praktische gids voor de opvoeding van jouw unieke pup’.

hond inform.jpg

 

030_Monteny-bewerkt-bewerkt_cropped.jpg

Klik hieronder om te kijken welke data voor jou lukken!

Kalender met alle events


Boeken Welkom Puppy

Wat Twee uitgebreide boeken over puppy opvoeding en coaching, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd,  van succesauteur en therapeut dr. ir. Joke Monteny
Prijs
 • Welkom Puppy • praktische gids voor opvoeding van jouw unieke pup: 22,5 €
 • Je pup is geen opwindspeeltje • Sleutelmomenten in de opvoeding van je hond: 26,5 €
 • Samen in combipakket: 44 €
PS: Bij de start van een Start To Puppy traject, of op een Puppy Start Avond: uitzonderlijk aan -10%
Waarom Alle lessen van Start To Puppy zijn gelinkt - met extra bijkomende info - aan deze twee boeken voor naslag en verder verdieping

Hoe gaat het in zijn werk?

Alle deelnemers aan Start To Puppy en Puppy Start Avond krijgen 10% extra korting op beide boeken bij hun eerste sessie bij WelloPet of op de infoavond.
Vraag jouw korting aan de balie van WelloPet of aan puppycoach Lisa of Kristel.

Klik hieronder om te reserveren of voor meer info

Reserveer jouw boek(-en) via email


Masterclass: Taal van de hond

Wat Een online workshop van 1u30 over Taal van de hond, met theorie en praktijk, gebracht door succesauteur en therapeut dr. ir. Joke Monteny
ps: bij voldoende interesse kan dit ook 'live' in de vestigingen georganiseerd worden
Prijs 20 €
Waarom Een goed band tussen mens en dier start met elkanders taal "beter te begrijpen"

Hoe gaat het in zijn werk?

Je ontdekt tijdens deze theorieles, aangevuld met voorbeelden in filmpjes, hoe honden en mensen andere betekenis geven aan dezelfde signalen en gebruikte woorden of bewegingen. Daardoor ontstaan misverstanden, verkeerde reacties en uiteindelijk minder gewenst gedrag. Leer je hond beter te begrijpen, waardoor de het dagelijks samen leven een stuk vlotter zal verlopen en jullie samen van alle dierplezier kunnen genieten. Het webinar wordt gehost door Joke Monteny. Zij bezorgt je een uitnodiging-link per mail.

PS: je kan ook jouw vragen stellen rond alle lopende programma's m.b.t. Puppy Coaching en gedragsbegeleiding (Start To Puppy, Puppy Socialisatieklas, Pet Friend Academy, ...)

030_Monteny-bewerkt-bewerkt_cropped.jpg

Klik hieronder om te kijken welke data voor jou lukken!

Kalender met alle events


Individuele consultatie Gedragsbegeleiding

Wat Onze gedragsbegeleiders zullen als gepassioneerde experts goed luisteren, en daarna handelen op maat van jou en je hond.
Prijs Bij WelloPet en door door gedragsbegeleider: € 25,5 voor een half uur ● € 51 voor een uur
Indien bij jou thuis door gedragstherapeut: prijs op aanvraag bij en door de therapeut zelf
Waarom Wil je gewenst gedrag beter begrijpen of wil je een oplossing voor een probleem? Wij helpen je hierbij.

Hoe gaat het in zijn werk?

WelloPet beschouwt gewenst gedrag als noodzakelijke 'mentale gezondheid' op weg naar meer dierplezier voor huisdier en eigenaar. Daarom is er een vast aanbod van begeleiding, workshops en lessen beschikbaar. De coördinator gedragsbegeleiding, Manon, leidt alles in goede banen, duidt het juiste aanbod voor jou aan en volgt alles verder op volgens deze logica van WelloPet:

 • "Ik wil gewenst gedrag versterken en/of opbouwen, ik heb wel enkele vragen en vooral de goesting om veel bij te leren".
  Het standaard aanbod van workshops en lessen is hiervoor ideaal. Zowel in groep als individueel.
 • "Ik heb geen echte of al te grote problemen met ongewenst gedrag, maar sommige dingen zou ik anders willen zien of willen bijsturen".
  Individuele gedragsbegeleiding, vaak éénmalig, ter plaatse bij WelloPet, zal jou op weg helpen.
 • "Ik heb echt wel een probleem met ongewenst gedrag en ik zoek een oplossing".
  De coördinator gedragsbegeleiding zal jou in contact brengen met een geschikte therapeut. Die zal in meerdere sessies bij jou thuis jouw vraag verder behandelen.

Lees er alles over op de pagina "Gedragsbegeleiding en -therapie"

Gedragsbegeleiding bij WelloPet


Handig materiaal om in huis te hebben voor deze lessen en workshops

 • Een lange lijn: 3 à 4 m.
 • Een tuigje, harnas of een vaste halsband
 • Meerdere voertjes of snoepjes
 • Een speeltje (liefst iets langer van formaat)
 • Een kleine mat
 • Een kauwspeeltje
 • Poepzakjes
 • Winddichte kledij, voor als het 'buiten' te doen is ...
   

(*) Heb je niet alles bij de hand. Geen erg, de lesgever helpt je wel verder.


Meer tips, of lezen in onze blogs?

Joke Monteny stelde een handige reeks van 9 blogs samen, met veel informatie om reeds een eerste antwoord te bieden op de meeste vragen.
Selecteer de blogs met de naam  'Puppy Praktijk' in de linker-navigatiekolom.
 

Naar de blogs Puppy Praktijk

 


Puppygewenning bij de dierenarts en/of trimsalon

Je wil er vast wel voor zorgen dat je bezoekjes aan de dierenarts en het trimsalon 'genietbaar' zijn voor jouw pup ;-)
Daarom is het goed om op een rustige manier kennis te maken met de geuren, geluiden en bewegingen in het trimsalon en onze consultruimtes. WelloPet biedt jouw pup tot de leeftijd van 7 maanden gratis puppygewenning aan bij het trimsalon en de dierenarts. Bij het trimsalon nodigen we je 3x 10 minuten uit, de dierenarts voorziet ook een klein apart moment voor jou.

 

Meer over gratis Puppygewenning

 


Nog vragen? Wij helpen je graag!

Stel ons jouw vraag over jouw puppy