Overslaan en naar de inhoud gaan

Heeft mijn hond vlooien?

Hoe kom ik te weten of mijn hond vlooien heeft?

Een vlooienkam is geschikt om de hond te controleren op vlooien, maar is absoluut onvoldoende als bestrijding. Kam het hele dier maar richt je met name op de voorkeurslocatie van de vlooien zoals de oksels, lies en staartbasis.

Als je geen vlooitjes vindt maar wel kleine zwarte korreltjes dan kan dit vlooienstront zijn. De strontjes kan je onderscheiden van zand of vuil door ze op een natte tissue te leggen. Een vlooienstrontje zal na korte tijd een rode verkleuring geven, dit zijn de resten van het bloedmaal dat de vlo heeft genuttigd.

Hoe vlooien herkennen bij je huisdier? 

Moet ik mijn hond meer wassen?

Het is een misverstand dat deze parasieten met hygiëne te maken hebben, elke hond kan in principe deze krijgen. Er wordt wel eens gezegd: 'Als mij hond vlooien heeft dan had ik dat wel gemerkt omdat ik dan ook word gebeten'. Dit is niet waar. Jouw bloed is misschien best lekker maar de vlo prefereert honden en katten boven de mens. Als je zelf gebeten wordt, is er vaak al sprake van een behoorlijke plaag.

Vlooienbestrijding

Alles over vlooienbestrijding kan u lezen in het door ons geschreven artikel over vlooienbestrijding en bescherming.

 

Vergeet je weleens uw favoriete viervoeter preventief te ontwormen, vaccineren,...? Wij nemen graag die zorg op ons!

 

Ontdek het WelloPet Life Plan