Overslaan en naar de inhoud gaan
Hond in bad met een badmuts, een goede verzorging is af en toe de vacht wassen

Preventieve lichamelijke verzorging: van vachtverzorging tot het poetsen van de tanden van je kat of hond

Uiterlijke verzorging

Bij langharige honden is een regelmatige borstelbeurt zeker nodig. Sommige honden moeten geschoren, geknipt of geplukt worden om huidirritaties en klitten te voorkomen. Ook tussen de tenen van uw hond kan soms veel haar groeien. Dit kan u wat bijknippen. Let hierbij ook op grasaren tussen de tenen. Deze kunnen namelijk flinke huidontstekingen veroorzaken.

Kijk ook regelmatig de ogen en oren van uw hond na. Wanneer er haar in de gehoorgang groeit, kan dit ervoor zorgen dat er te weinig lucht in het oor komt. Zo kan het oor snel vochtig en vies worden en kan dit een irritatie of ontsteking teweegbrengen. Bij tranende ogen bij uw hond is het aangeraden om een dierenarts te contacteren. Dit kan wijzen op een verstopte traanbuis.

Om gebitsproblemen bij uw hond te voorkomen, bijvoorbeeld een tandvleesontsteking, kan u het best regelmatig zijn tanden poetsen.Ook een kluif of speciaal kauwspeelgoed kan helpen om de tanden en kiezen schoon te houden. Wanneer uw hond een slechte adem, bruine randen langs de kiezen en rood tandvlees heeft, is het aangeraden om naar de dierenarts te gaan.

Meer informatie kunt u vinden op de webpagina houd uw hond gezond! geschreven door het LICG.


Graag gesproken over dit onderwerp?

Contacteer onze trimmers of dierenartsen