Overslaan en naar de inhoud gaan
Hond krijgt een hondenbrok als voeding

Preventief handelen: voeding

Voeding

Eén van de belangrijkste factoren in de gezondheid van uw hond is voeding. Hier zit namelijk alles in wat de hond nodig heeft. Hoe u de voeding aanbiedt en bewaart kan van invloed zijn. Wanneer u voeding te lang bewaart, kunnen bepaalde vitaminen verloren gaan.

Vers vlees moet steeds gekoeld zijn om geen ziekteverwerkers te laten groeien. Hoeveel uw hond eet, moet aangepast zijn aan zijn behoefte. Hierbij moet u niet alleen rekening houden met wat er op de zak staat aangegeven, maar ook met de leeftijd, activiteit, aanleg om dik te worden en of uw hond al dan niet gecastreerd is. Gecastreerde honden hebben namelijk zo’n 30% minder voer nodig.

Bepaalde voedingsstoffen kunnen giftig zijn voor uw hond, bijvoorbeeld chocolade, druiven en rozijnen. Voor honden met bepaalde aandoeningen bestaat speciale dieetvoeding om de aandoening onder controle te krijgen. Op WelloPet hebben we veel blogposts geschreven over wat uw hond wel of niet mag eten, neem gerust een kijkje!

Het is belangrijk dat u uw hond na het eten voldoende rust geeft om een maagtorsie te voorkomen. Bij een maagtorsie draait de maag om zijn as en zwelt ze op door gasvorming. Dit is levensgevaarlijk!

Bekijk de webpagina houd uw hond gezond geschreven door het LICG voor meer informatie.