Overslaan en naar de inhoud gaan
Permethrin als medicijn

Permethrin vergiftiging bij katten

Wat is Permethrin?

Permethrin wordt gebruikt als bestrijdingsmiddel tegen insecten zoals vliegen en vlooien. Het middel wordt veel gebruikt in vlooien- en tekenbestrijdingsmiddelen bij de hond. Het zijn spot-on producten waarbij een pipet in de nek leeggedruppeld wordt. De gevoeligheid voor deze stof verschilt sterk tussen diersoorten.

Is Permethrin schadelijk voor mijn kat?

Gebruik nóóit een Spot On tegen vlooien voor de hond bij een kat. Katten zijn veel gevoeliger voor deze stof en hebben een heel veel lagere dosering nodig. De standaard spot-on producten voor honden zijn veel te geconcentreerd en dus niet geschikt voor katten. Katten ontwikkelen meestal snel problemen na inname van deze hondenproducten.  Ook voor vissen is deze stof sterk giftig.

Wat moet ik doen als mijn kat permathrin gekregen heeft?

Verschijnselen van permathrinvergiftiging bij de kat zijn hersenverschijnselen zoals onrust, kwijlen, braken, trillen, en epileptische aanvallen. De kat kan als gevolg hiervan overlijden. Neem dus zo snel mogelijk contact op met jouw dierenarts als je per ongeluk een te hoge dosering hebt gebruikt of als je een Spot On voor de hond bij jouw kat hebt gebruikt. Was het dier dan bovendien zo snel mogelijk met lauwwarm water en afwasmiddel om verdere opname te voorkomen.


Is jouw kat in contact gekomen met permethrin?

Contacteer ons over Permethrin