Overslaan en naar de inhoud gaan
Vlag Noorwegen

Op reis naar Noorwegen met hond of kat

Op reis met je favoriete hond, kat of fret?

Hou dan rekening met de volgende zaken:

Let op: Noorwegen is geen lid van de EU, dus de algemene EU-regels gelden hier niet!!

 

  • Verplichte inentingen 

Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. De eerste keer minstens 21 dagen voor het vertrek inenten, daarna opnieuw vaccineren binnen het entingsschema zoals aangegeven op de bijsluiter van de fabrikant.

  • Identificatie

Aan de hand van een verplichte chip, of een goed leesbare tatoeage mits deze met bewijs is gezet vóór 3 juli 2011. Uw dier moet gechipt of getatoeëerd zijn voordat de rabiësvaccinatie wordt gegeven!

  • EU dierenpaspoort

Verplicht.

Dieren jonger dan 3 maanden worden in uitzonderingsgevallen toegelaten. Neem hiervoor contact op met de Norwegian Food Safety Authority.

  • Bijzonderheden

De volgende dieren zijn verboden in Noorwegen in te voeren: Pitbull Terriër, Fila Brasileiro, Tosa Inu, Dogo Argentino, American Staffordshire Terrier, de Tsjechoslowaakse wolfhond en honden die een kruising zijn van de hond met de wolf. Voor honden waarvan niet duidelijk is dat zij niet tot bovenstaande rassen of kruisingen behoren, is een originele stamboom vereist om aan te tonen dat het niet een hond van één van bovenstaande rassen, of een kruising van (één van) bovenstaande rassen betreft (dit geldt bijvoorbeeld ook voor de Saarloos Wolfhond: zorg dat u stamboompapieren kunt tonen!).

Uw hond moet ontwormd worden (Praziquantel of Epsiprantel) binnen 120 tot 24 uur voor invoer. Uw dierenarts tekent dit in het paspoort op, hierbij moet de datum en het gebruikte merk vermeld worden. Blijft u langer dan 28 dagen in Noorwegen dan moet de behandeling binnen 28 dagen na de eerste nogmaals worden uitgevoerd door een Noorse dierenarts. Voor katten en fretten is deze behandeling niet nodig.

Bij binnenkomst dient u zich te melden bij de douane.

Meer vragen over reizen naar Noorwegen?

Op de webpagina over het importeren van huisdieren (geschreven door de overheid van Noorwegen) kunt u nog meer info vinden.

Nog meer algemene info kunt u in dit volgend artikel over invoereisen in Europa vinden, geschreven door het LICG.

 

Graag nog eens met een dierenarts gesproken om zeker te zijn?

Check ons gratis vakantieconsult