Overslaan en naar de inhoud gaan
Workshops

Workshops: vijf redenen waarom deze werken

Heb je ooit één van onze workshops zien passeren? Ja? Perfect. Wat dacht je toen? Had je het ‘hier wil ik aan mee doen’- gevoel of misschien eerder het ‘dat weet ik toch allemaal al’-gevoel? In dit artikel staan 5 redenen waarom het belangrijk is om toch even tijd te maken en je gevoel eens te komen testen op onze laagdrempelige workshops omtrent je huisdier.

Wat is een workshop

Een workshop is een onderwijsactiviteit waarin actieve deelname een belangrijke rol speelt. Het is een vorm van onderwijs waarbij theorie- en praktijkonderwijs gelijktijdig plaatsvinden. Terwijl de begeleider van de workshops een onderwerp uitlegt, laat deze dadelijk zien hoe dit in de praktijk uitgevoerd moet worden. In de workshop wordt de mogelijkheid gegeven tot het oefenen en verbeteren van vaardigheden tussen jou en je lieveling, waarbij de workshopleider aanwezig is om bij te sturen en aanvullende informatie te geven.

De vijf redenen

1. Doen

Mensen leren het beste door te doen. Juist het feit dat mensen in een workshop actief participeren in plaats van passief te luisteren verhoogd het leereffect significant ten voordelen van je huisdier.

2. Fun

De workshops zijn een leuke en creatieve manier om iets bij te leren. Zowel voor het dier als voor het baasje is het een leuke, ontspannen manier om met elkaar om te gaan. Er is voor iedereen wel iets te vinden in ons ruim aanbod van workshops.

3. Socialisatie

Honden houden van spelen net zoals wij. Wie dit graag wil doen in een veilige omgeving, kan zijn/haar hond zich laten uitleven op onze begeleide speelweide. Let wel op: wij laten niet zomaar alle honden samenspelen. We maken eerst een korte wandeling waar we gaan kijken hoe de honden op elkaar reageren. Zijn er angstige honden bij? Ja? Wij houden daar rekening mee. Als onze begeleiders zien dat het niet gaat omdat de hond angstig is, zeggen ze tegen jou eerlijk dat je viervoeter er niet klaar voor is om op de speelweide te komen. Deze mensen krijgen dan een hoop tips & tricks mee naar huis zodat hun hond zich in de toekomst wel kan uitleven op de speelweide mét andere honden.

4. Creativiteit

Tien weten meer dan één. De workshop is bij uitstek de plek om geïnspireerd te raken door de andere deelnemers. Een goed voorbeeld hiervan is onze knutsel workshop voor hond én kat: “ de snuffelmat”. Met de snuffelmat moet je hond/kat al snuffelend op zoek gaan om de verstopte brokjes te vinden. Bij deze workshop kunnen jullie zelf de handen uit de mouwen steken om een prachtige snuffelmat te maken voor je huisdier. Wij gaan je nooit aanraden om dure spullen te kopen, maar geven in de plaats goedkope of doe het zelf tips.

5. Een betere band met je huisdier

De workshops hebben altijd één gemeenschappelijk hoofddoel en dat is om de band/omgang met je huisdier te verbeteren en (nog) aangenamer te maken. Trainen doen wij niet, het leren omgaan met je huisdier wel. Daarom raden wij jou zeker aan om eens een workshop te komen bijwonen. Ligt het je niet? Jammer. Maar het kan nooit kwaad om het eens te proberen als het de band met je huisdier ten goede komt.

Band-tussen-hond-mens.jpeg

 


Kan ik online registreren voor een evenement als ik een voucher heb voor een gratis event?
Kan ik online registreren voor een evenement als ik een Fit & Play Abonnement heb?

Ontdek alle workshops in onze kalender

Ja, hou me op de hoogte(*)van de komende workshops & evenementen
*maandelijkse mail met de kalender