Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom je hond trimmen in ons hondentrimsalon?

We geven allemaal om onze trouwe viervoeters. Om hun gezondheid, maar ook om hun voorkomen. Het is dan ook belangrijk om tijdig naar het hondentrimsalon te gaan zodat de oude vacht verwijderd kan worden en de nieuwe zonder belemmering kan groeien. Ook is een bezoekje aan het hondentrimsalon soms noodzakelijk omwille van de slechte geurtjes die jouw hond soms mee naar binnen brengt...

Bij WelloPet kan je steeds terecht voor een frisse wasbeurt en een nieuwe snit voor jouw lieveling! Wij sommen alvast even de voordelen op waarvan jij bij ons kan genieten. 

Ons hondentrimsalon beschikt over gespecialiseerde trimmers

Jouw lieveling wordt bij WelloPet verzorgd door trimmers die gespecialiseerd zijn in hun vak. Zo hebben we naast onze trimmers die gespecialiseerd zijn in honden, ook trimmers die gespecialiseerd zijn in het trimmen van katten en konijnen. Met andere woorden: jouw trouwe vriend wordt in ons trimsalon steeds verzorgd door onze trimmers met specialisatie en absolute vakkennis!

Ook aandacht voor de gezondheid van jouw hond bij het trimmen

Tijdens een trimbeurt hebben onze trimmers steeds een alert oog op de gezondheid van jouw vriend. Dat is een onderdeel van het geheel. Bij het trimmen wordt er steeds aandacht besteed aan de gezondheid van jouw hond. Dus ook het opsporen van wondjes, extreme pijnuitingen bij het kammen en andere zaken worden hier nauwlettend in de gaten gehouden. 

Een goede verzorging van vacht, ogen, oren, nagels, tanden en poten is een basis voor een goede gezondheid. Bovendien kan je bij regelmatige verzorging vroegtijdig kwaaltjes opsporen en zelfs voorkomen. Het dicht in de buurt hebben van onze dierenartsen in dergelijke gevallen speelt een groot voordeel voor jouw hond. 

Hondentrimsalon en dierenartsen onder één dak

Bij WelloPet werken we samen met dierenartsen, gespecialiseerde trimmers en gedragsbegeleiders. Alle expertise onder één dak. Het grote voordeel? Indien onze trimmers iets opmerken bij jouw hond van extreme pijn, wondjes of raar gedrag zijn onze dierenartsen steeds ter beschikking om zich even over de situatie en het probleem te buigen. 

Daarnaast is het ook handig voor honden die extreem agressief of angstig zijn in het hondentrimsalon om hen lichte sedatie toe te dienen door onze dierenartsen. Dat enkel indien het echt nodig is. We zijn hier zelf niet zo'n voorstanders van, maar in sommige gevallen is dat de beste optie. We geven om al de dieren die bij ons passeren en we willen hen natuurlijk niet urenlang met extreme angstgevoelens laten zitten. Hier houden zij alleen maar slechte gevoelens aan over.

WelloPet organiseert  gewenningssessies voor zowel puppies alsook voor angstige honden. Voor puppies houdt dit in dat jouw puppy jonger dan 7 maand 3 maal gratis welkom is bij ons voor steeds een sessie van 10 minuten waarbij ze wennen aan geluiden en een omgeving met water, blazers en borstels. Voor volwassen angstige honden zijn dit betalende gewenningssessies op afroep, zolang de nood zich stelt.

Gebruik van correct materiaal en gratis advies voor verdere verzorging

In onze praktijk hechten we veel belang aan het gebruik van correct en kwalitatief materiaal (goede shampoos, juiste borstels, etc). Daarnaast staan onze trimmers steeds ter beschikking om al jouw vragen te beantwoorden en advies te geven voor verdere verzorging thuis. 

Wij beloven jou de beste zorgen, in de week en in het weekend

Bij WelloPet staat maximale verzorging in functie van de gezondheid en het welzijn van jouw huisdier steeds centraal. Vandaar hechten wij enorm veel belang aan een goede omgang met de beestjes die bij ons over de vloer komen. Voor deze goede zorgen kan je bij ons zowel in de week als in het weekend terecht.