Overslaan en naar de inhoud gaan
Victorio langblijver Helping Dogs

Testimonials door de adoptanten van vzw Helping Dogs

Testimonial adoptie Søren

Hanne Rombaut, adoptant Søren aan het woord:

"Jaren heb ik ervoor moeten zeuren, wenen, klagen... Maar voor mijn 17de verjaardag kreeg ik het geweldige cadeau: Ja, je mag een hond. De zoektocht begon. Ik wou altijd al een hond adopteren, een hond een nieuwe kans geven op een gelukkig leven. Een voorstander van een puppy in huis nemen ben ik nooit geweest en paste ook niet in ons gezin toen. Mijn zoektocht naar de perfect kameraad begon. Mijn hond moest eigenlijk aan veel eisen voldoen: jong maar geen echte puppy meer, moest overweg kunnen met onze katten, in onze gezinsstijl passen, qua karakter niet té moeilijk aangezien het mijn eerste hond was..."

Testimonial adoptie Soren Helping Dogs _0.jpg

"Tijdens het zoeken viel mijn mama's oog op Søren (toen Rex) en we maakten een afspraak. Hoewel de gastvrouw zei dat hij heel teruggetrokken was naar vreemden toe en we niet te veel moesten verwachten, kwam hij meteen naast mij zitten en mocht ik hem aaien. Het was liefde op het eerste gezicht, zowel voor mij als voor hem, en de beslissing was dus snel gemaakt. Nu we 5 jaar verder zijn ben ik nog steeds overtuigd dat hij de perfecte hond was voor mij (en ons gezin)."

"Doordat vzw Helping Dogs enkel met gastgezinnen werkt, was hij kleine kinderen, katten en andere honden al gewoon, had hij de bench al leren kennen en was hij zo goed als zindelijk. Een dikke meevaller dus. Daarnaast kon het gastgezin heel veel vertellen over zijn karakter, wat een belangrijk aspect is om mee rekening te houden als je een viervoeter in je leven wilt brengen. Als je het mij vraagt, is dit dé manier van ter adoptie aanbieden: de hond blijft in een normale gezinssituatie, het gastgezin leert hem heel goed kennen en kan dus inschatten of hij wel in jullie gezin zou passen... Daarnaast is het niet enkel de baasjes die de hond kiezen, maar is het ook de hond die de baasjes kiest. Zoals mijn mama heel graag zegt: "Søren heeft Hanne uitgekozen, die keuze was meteen duidelijk toen we binnenwandelden."

Testimonial adoptie soren Helping Dogs.jpg

WelloPet steunt het goede doel vzw Helping Dogs
Voor iedere WelloPet klant die in jan. of feb. 2018 een nieuw peter- of meterschap aannam, gaf WelloPet er een extra en gelijkaardig peter- en meterschap bovenop!

Testimonial adoptie Mocca

Emmeline Deloddere, adoptant Mocca aan het woord:

"Ik heb voor adoptie gekozen, omdat ik er mij niet goed bij voelde een puppy te kopen, terwijl er zo veel volwassen honden op zoek zijn naar een nieuwe thuis. Ik heb het altijd meer gehad voor de ‘underdog’. Daarnaast was het ook praktischer voor ons om een volwassen hond te adopteren, waarvan we op voorhand wisten hoe hij/zij was. Zo was het voor ons echt een must om een hond te vinden die graag in de auto zit. We gaan immers vaak met de auto op reis. Als ik de keuze opnieuw zou moeten maken, dan zou ik zeker en vast opnieuw kiezen voor een volwassen hond."

Helping Dogs Adaptie mocca.jpg

"Ik heb in de eerste plaats niet speciaal voor vzw helping Dogs gekozen. Ik ben vooral op zoek gegaan naar een hond die bij mij paste. Ik heb wel steeds uitvoerig gecheckt of de organisaties wel oprecht waren en geen verborgen broodfokkers. Na een uitvoerige zoektocht, kwam ik bij Mocca terecht en dus zo ook bij vzw Helping Dogs. Toen ik las hoe de werking in elkaar zat, had ik daar een goed gevoel bij. Er gebeurt niets impulsief en er wordt grondig nagekeken of je wel het geschikte baasje bent voor de hond. Dat beviel me echt. Daarnaast was de ontvangst bij het opvanggezin heel hartelijk (Katrien Emma Gorissen). Ik raad de organisatie nog steeds aan bij mensen die een hond willen adopteren of kopen."

"Na 5 jaar ben ik nog elke dag dol gelukkig dat ik Mocca geadopteerd heb. Hij wordt een dagje ouder (11j), maar blijf zijn immer charmante zelve en geniet met volle teugen van zijn dagelijkse wandelingen. Hij heeft al meerdere mensen van hun angst voor honden afgeholpen. Er waren geen onaangename verrassingen (dingen die niet in zijn beschrijving stonden) en hij kwispelt zich nog steeds bijna de staart van het lijf als hij met de auto mee mag."

"Ik hoop van harte dat vzw Helping Dogs nog vele jaren hun engagement kan blijven verderzetten."

Herplaatsing

Vzw Helping Dogs herplaatst honden rechtstreeks van de huidige eigenaar naar het nieuwe baasje, zonder kennels of hokken, waarbij de kandidaat-adoptanten informatie uit eerste hand krijgen. Dit zorgt er voor dat de hond zijn gewone gedrag vertoont en niet stijf van de stress staat. Win-win situatie dus, voor zowel de hond als zijn nieuwe gezin. Maar er zijn ook honden waarvan heel bewust wordt gekozen om deze in de opvang te houden en niet te herplaatsen. In de meeste gevallen is dit omdat de hond te oud is of te veel gezondheidsproblemen heeft. Dit zijn dan de permanente opvangers.

Niet gesubsidieerd, werken zij al 9 jaar met het belang van de honden op de eerste plaats. De onkosten zoals dierenarts, voeding voor de opvangers, werkingsmiddelen, … worden tot op heden betaald door wat vzw Helping Dogs ontvangt als adoptiebijdragen. Om de permanente blijvers àlles te kunnen bieden zoeken zij PETERS en METERS!


Bekijk deze mooie woorden van Staf Coppens en zijn gezinnetje

Wat is permanente opvang?

Filip Cnudde van vzw Helping Dogs aan het woord:

Sommige honden komen bij ons na een soms schrijnende geschiedenis. Deze dieren zijn te oud of te ziek om nóg eens herplaatst te worden. Soms is het ook niet aangewezen omwille van hun karakter om hen nog eens te herplaatsen. Wij opteren dan om hen de rust, de veiligheid en de geborgenheid te geven van een opvanggezin, waar ze tot hun laatste dag een heerlijk leventje krijgen. Ze draaien mee in het gezin, alsof het hun eigen hond is, terwijl vzw Helping Dogs zorgt voor alle ondersteuning.

Langblijver 2 Helping Dogs.jpgLangblijver 1 Helping Dogs.jpg

Links: permanente in opvang: Kenzo
Rechts: permanente in opvang: Ginny

Peter of Meter worden

Lees meer over het verhaal van vzw Helping Dogs en de Peterschap & Meterschap voor vzw Helping Dogs.

WelloPet wil vzw's helpen die zich inzetten voor een goed doel rond hond of kat. Meld jouw vzw aan op hello@wellopet.be en misschien is er wel iets te bedenken...