Overslaan en naar de inhoud gaan
Vlag Malta

Op reis naar Malta met hond of kat

Op reis met je favoriete hond, kat of fret? Hou dan rekening met de volgende zaken:

Verplichte inentingen

Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht in Malta. De eerste keer minstens 21 dagen voor vertrek, daarna opnieuw vaccineren binnen het entingsschema. De eerste rabiësinenting mag worden gegeven vanaf 12 weken.

Identificatie

Aan de hand van een verplichte chip. Het dier moet gechipt zijn voordat de rabiësvaccinatie is gegeven!

EU dierenpaspoort

Verplicht!

Dieren jonger dan 15 weken: Deze zijn jammer genoeg niet toegelaten in Malta.

Gezondheidscertificaat

Verplicht. Het gezondheidscertificaat mag maximaal 30 dagen oud zijn.

Extra bijzonderheden Behandeling tegen wormen met Praziquantel wordt in de toekomst verplicht voor honden. Uw hond moet dan tussen 1 à 5 dagen (tss 24 en 120 uur) voor het moment van aankomst in Malta worden behandeld tegen lintworm (u mag dit niet zelf doen). Laat de dierenarts de dag en het tijdstip waarop dit gebeurt in het paspoort zetten, ondertekenen en afstempelen! Behandeling tegen teken is niet meer verplicht maar wordt wel zeer aangeraden.

 

Meer vragen over reizen naar Malta?

Op de webpagina over reizen met huisdieren (geschreven door de overheid van Malta) kunt u nog meer info vinden. Weet dat u een toelatingsformulier nodig heeft voor uw huisdier, deze kunt u verkrijgen via de voorgaande link. Nog meer algemene info kunt u in dit volgend artikel over invoereisen in Europa vinden, geschreven door het LICG.


Graag nog eens met een dierenarts gesproken om zeker te zijn?

Check ons gratis vakantieconsult