Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijn hond is onrustig na vuurwerk, is het nodig om een dierenarts te raadplegen?

Na een luidruchtige vuurwerkavond kan het zijn dat je hond onrustig is. Vuurwerk kan een stressvolle ervaring zijn, vooral voor honden die extreem bang zijn voor vuurwerk. In dit blogbericht bespreken we hoe je het beste met deze situatie kunt omgaan en of het nodig is om een dierenarts te raadplegen.

Mijn hond is geschrokken van vuurwerk

Vuurwerk geluiden zijn onvoorspelbaar en kunnen een angstreactie veroorzaken bij honden. Na het vuurwerk kan je hond symptomen van stress vertonen zoals trillen, blaffen, zich verstoppen of destructief gedrag. Het is belangrijk om eerst te proberen je hond te kalmeren met geruststellende woorden en een veilige omgeving.

Medicatie voor honden die bang zijn voor vuurwerk

In sommige gevallen kan medicatie nodig zijn voor honden die extreem bang zijn voor vuurwerk. Het is cruciaal om dit altijd in overleg met een dierenarts te doen. WelloPet biedt deskundig advies over geschikte medicatie en alternatieve kalmeringsmethoden, zoals natuurlijke middelen tegen vuurwerkangst voor honden,  anti-vuurwerk medicatie voor huisdieren of angstwerende kleding.

Hond trainen voor vuurwerk

Een langetermijnoplossing is vuurwerk therapie voor honden om beter om te gaan met het geluid van vuurwerk. Dit kan door geleidelijk aan het geluid van vuurwerk te introduceren in een gecontroleerde omgeving. Belangrijk hierbij is om je hond te belonen voor kalm gedrag tijdens deze sessies. 

Kortom, als je hond na het vuurwerk langdurig onrustig blijft, is het aan te raden om contact op te nemen met een dierenarts. Bij WelloPet staan we klaar om je te helpen met de gezondheid en het welzijn van je hond. Ons team van experts biedt je de nodige medische zorg en gedragsbegeleiding om je hond te helpen herstellen van de stress veroorzaakt door vuurwerk.