Overslaan en naar de inhoud gaan
Bloedanalyse hond en kat

Waarom is bloedonderzoek waardevol voor je senior hond en kat?

Waarom is bloedonderzoek waardevol voor je senior huisdier ?

Elke geliefde viervoeter krijgt op een gegeven moment last van ouderdomskwalen. Net als ons. Zij kunnen echter niet vertellen wat ze voelen. Welke ongemakken ervaren ze of hebben ze ergens pijn? Het is vaak giswerk. Subtiele veranderingen in gedrag, houding, eetlust worden meestal laattijdig opgemerkt. Niet omdat jij onoplettend bent, maar omdat onze lieve viervoeters getraind zijn om zo lang mogelijk “hun zwakke plekken” te camoufleren. Dieren zijn genetisch geprogrammeerd om ziekte en zwakte te onderdrukken, aangezien de zwaksten sowieso een vogel zijn voor de kat. De zwakste schakels werden als eerste uitgeschakeld. Een bloedonderzoek brengt dus onderdrukte problemen aan het licht.

Gelukkig zijn de tijden veel veranderd en worden onze huisdieren vertroeteld en verzorgd als prinsen en prinsessen. Daarom kan jij als baasje een hele grote rol spelen en bijdragen aan een lang en gezond leven van jouw huisdier. Ga met jouw senior poes of hond regelmatig langs bij je dierenarts en vertrouweling. Hij of zij is getraind om de juiste vragen te stellen om deze discrete veranderingen mogelijks op te sporen. Alsook kan jouw dierenarts met een volledig en grondig klinisch onderzoek aanwijzingen vinden voor deze ouderdomskwalen. En uitermate waardevol is het jaarlijkse bloedonderzoek van je senior patient. Dit is een onontbeerlijke tool om meer informatie te verkrijgen over de gezondheid van je senior huisdier.

Welke ouderdomskwalen kan je onder meerdere opsporen in het bloed?

  1. Nierproblemen: Wist je dat 1 op 3 poezen sterft aan nierfalen? Bij Wellopet kan je met een speciale test vroegtijdig nierziekte opsporen in het bloed. Dit geeft ons de kans om snel een aangepaste behandeling en voeding op te starten die de schade aan de nieren afremt.
  2. Suikerziekte: Ook jouw hond of kat kan suikerziekte krijgen, net zoals de mens. Enkel via een bloed- en urinetest kan je dierenarts de diagnose van diabetes bevestigen. Een zorgvuldige opvolging is belangrijk.
  3. Schildklierproblemen: Een te snel (Hyperthyroïdie) of te traag werkende schildklier zorgt voor een slechte levenskwaliteit van je huisdier. Behandeling met medicatie of voeding  is noodzakelijk. Bloedanalyse geeft ons de juiste diagnose en helpt ons bij de correcte opvolging.

TIP: WelloPet ziet jullie viervoeters graag. Wacht niet langer en kom in september op seniorconsult.

Aanbod in de maand September:
Een Seniorconsult voor je hond aan voordelig tarief

Afspraak seniorconsult maken