Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint-Denijs-Westrem

Opent op zaterdag 1 juni!
We zijn gemakkelijk bereikbaar vlak aan de afrit E40 op de steenweg N43 Kortrijk - Gent. We bevinden ons onderaan het grote zwarte gebouw op het terrein naast Colmar, in de buurt van de KBC-toren, en hebben volop parkeerplek voor de deur. De vestiging is volledig rolstoelvriendelijk.

WelloPet Sint-Denijs-Westrem is steeds geopend van 09h00-18h30, ook op zaterdag, zon- en feestdag. Je kan steeds vrij binnenlopen voor advies of aankoop, consultaties zijn wel steeds op afspraak.
Na de standaarduren, 24 op 24 en 7 op 7, kan je altijd terecht op onze spoeddienst op hetzelfde adres! Er is altijd een dierenarts van Wellovets ter plaatse aanwezig. Meld in dit geval van spoed wel vooraf je komst!

WelloPet Sint-Denijs-Westrem is maar liefst 900m2 groot! Honden en katten hebben er elk hun aparte en gescheiden plek. Deze vestiging heeft extra kliniekfaciliteiten met altijd (dus ook nachtelijke) permanentie voor de verzorging van de patiënten. 

Route beschrijving

WelloPet ligt in de oksel van de afrit van de E40, dus 'eerste gebouw' nadat je op de Kortrijksesteenweg aankomt. WelloPet ligt aan je rechterzijde in de rijrichting van Gent.
 

💡Tip!  Gebruik steeds de GPS voor een gemakkelijke navigatie langs op- en afrit. Zo moet je vanuit de richting Brussel de afrit en oprit na elkaar nemen om de autostrade in de andere rijrichting te kunnen verlaten (plannetje volgt).

Er is openbaar vervoer in de directe buurt (reisregeling volgt).

Je bereikt onze parking door vlak aan ons 'blauw dierenartskruis' de site op te rijden, en zo voor de deur te parkeren. Er is een aparte parking voor mensen met een beperking, en een traploze helling voor rolstoelgebruikers. Na de standaard openingsuren gebruik je de bel. Doorheen de dag kan je vrij binnenwandelen want de balie is steeds bemand.
 

Kortrijksesteenweg 1089A, 9051 Sint-Denijs-Westrem

Waarom is WelloPet Sint-Denijs-Westrem ook belangrijk voor jou?

  • Na de standaarduren kan je altijd in Sint-Denijs-Westrem terecht op de spoeddienst: dag en nacht, zaterdag en zondag.
  • Gehospitaliseerde patiënten blijven nooit meer alleen, er is altijd iemand aanwezig voor permanente verzorging.
  • De extra kliniekfaciliteit biedt toegang tot meerdere tweedelijns-medische zorgen (o.a. geavanceerde onderzoeken en ingrepen, chirurgie, dentale RX,...)
  • Zeer gemakkelijk bereikbaar, vlak aan de op- en afrit van de E40, naast Colmar, in de buurt van KBC-toren. Mét een ruime parking voor de deur en rolstoelvriendelijk.
  • Er is voldoende plaats om jouw dier stressloos alle ruimte te geven naast de andere aanwezige mensen en huisdieren.

 

Dierenartsen bij WelloPet Sint-Denijs-Westrem

Aline
Bracke
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: Sinds juli 2019, meerdere dierenartspraktijken
Rol: Dierenarts in het team van Merelbeke en Lochristi

Kort na het behalen van haar diploma, begon Aline meteen met een vervanging van een collega in Zottegem. Nadien volgde een internship in de tweetalige dierenkliniek van Sint-Pieters-Leeuw bij Brussel. Daar lag de nadruk vooral op het stabiliseren van spoedpatiënten en de opvolging van gehospitaliseerde dieren. Hierdoor vond Aline haar expertiseveld: interne geneeskunde en echografie.

Zoals vele dierenartsen, droomde Aline al in haar kindertijd van een toekomst als dierenarts. Het verzorgen van haar eigen dieren en die van haar vrienden was toen al een uit de hand gelopen hobby. Momenteel gaan de zorgen thuis vooral naar lieve kat Marie.

Ben
Hilderson
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: Sinds juli 2015, grote dierenartspraktijk ouders
Rol: Hoofddierenarts in het team Merelbeke

Ben, de hoofddierenarts, werkt veel achter de schermen als organisator en verantwoordelijke. Ben heeft meerdere jaren ervaring in de dierenartsenpraktijk van zijn ouders. Bij WelloPet voert Ben ook een deel van de operaties en de RX-fotografie uit. Hij verdiept zich in cardiologie, orthopedie en dermatologie. Als je Ben ziet, kan je ook zijn troetels, de twee Golden Retrievers ‘Pebbles & Fred’, zien. Fred van WelloPet is aangesteld als mascotte 🐾.

Celine
Decaluwe
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: Sinds juli 2015, meerdere dierenartspraktijken
Rol: Dierenarts in het team Merelbeke

Celine is één van onze vaste dierenartsen die een heel pak van de consultaties en operaties voor haar rekening neemt. Met 5 jaar ervaring bouwde ze al de nodige expertise op. Celine is met alle behandelingen vertrouwd, maar is heel erg geïnteresseerd, en bedreven, in tandheelkunde. Een sterke pijler van deze praktijk. Verder verdiept Celine zich in de interne geneeskunde, de weke-delen chirurgie en endocrinologie.

Chloé
Guillaume
Dierenarts
Emma
Rooms
Dierenarts
Fleur
Bossuyt
Dierenarts
Karen
Vanhamme
Dierenarts, Fysiotherapeut-Osteopaat
Lauren
Herreman
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: sinds september in eerstelijnspraktijken
Rol: Dierenarts in het team Merelbeke

"Aan het werk als dierenarts gezelschapsdieren" dat is de kinderdroom van Lauren die werkelijkheid is geworden. Haar liefde voor dieren is ontstaan op heel jonge leeftijd. Voor Lauren zijn dieren dan ook enorm belangrijk voor haar gezin. Geen huisdieren hebben is gewoonweg geen optie: "we zien ze te graag!" Ontmoet Lauren haar beestenbende : Basiel, een lieve kater en een echte hartendief van 15 jaar oud, is de senior, naast Frodo, een fiere Ierse Setter, nog twee andere poezen, cavia's, konijnen en kippen ...

Lauren heeft tijdens haar opleiding meerdere internationale stages gelopen, waaronder gedurende drie maanden een operationele rol in een dierenkliniek in Frankrijk. Haar interesses liggen voornamelijk bij eerstelijnsdiergeneeskunde, endocrinologie en voortplanting.

Yentl
Bostoen
Dierenarts

Opleiding: Master in de diergeneeskunde (Rijksuniversiteit Gent, Merelbeke)
Ervaring: Sinds juli 2019, meerdere dierenartspraktijken
Rol: Dierenarts in het team van Merelbeke & Lochristi

Yentl kon kort na het behalen van zijn diploma als dierenarts al snel enkele maanden een collega vervangen in zijn geboorteplaats Brugge. Dit was een perfecte opstap naar de rol van "roterend internship" in een drukke en gespecialiseerde dierenkliniek in Antwerpen. Als spoeddierenarts heeft hij daar heel veel verschillende cases gezien, en dit bracht Yentl heel wat ervaring bij. Zijn interesses liggen vooral bij de chirurgie van de weke delen en de 'critical care'. Al van kleins af aan is hij omringd door dieren. Zo ook vandaag de dag, waar hij zich nu ontfermt over Harry, een jong katertje dat Yentl adopteerde tijdens zijn verblijf in Antwerpen.

Lise
Van Tricht
Dierenartsassistent, Voedingsspecialist, Coördinator FysioPet

Opleiding: Bachelor Agro-en biotechnologie • dierenverzorger (Hogent Melle)
Ervaring: Sinds 2012 • meerdere dierenartsenpraktijken, VOC Geraardsbergen & Planckendael
Rol: Dierenartsassistente en centraal aanspreekpunt

Lise heeft een ruime ervaring. De medische dierenwereld is haar grote passie. Vooral omdat ze daar, in samenwerking met collega's, het verschil kan maken voor dieren. Hoe groot of klein, wild of tam dieren ook mogen zijn, Lise verwelkomt ze steeds met veel enthousiasme en een grote glimlach. Hospitalisatie, voedingsleer en fysiotherapie zijn haar interessevelden waar ze zich voortdurend over bijschoolt. In haar vrije tijd reist Lise graag naar plekken waar je  dieren in hun natuurlijke habitat kan spotten. Naast dat allemaal heeft Lise nog steeds voldoende liefde en aandacht over om thuis konijntje ‘Basiel’, rosé kaketoe 'Vino', en zwarte labrador 'Torra' te kunnen verwennen!

Manon
Floré
Dierenartsassistent, Coördinator gedragsbegeleiding

Opleiding: Bachelor Agro-en biotechnologie • dierenzorg (HoGent Melle) • Clinical Animal Behaviourist (Odisee)
Ervaring: Sinds 2019 • twee dierenartsenpraktijken waaronder UGent dierengeneeskunde afdeling bijzondere huisdieren
Rol: Dierenartsassistente en centraal aanspreekpunt

Manon is als gediplomeerde dierenartsassistent vol van passie voor verschillende soorten dieren: haar dierenliefde dient ze te verdelen over o.a. paarden, honden, katten, reptielen en knaagdieren. Daarnaast heeft Manon voornamelijk interesse in dierengedrag, welzijn, gedragsproblemen en al het onderzoekswerk daarrond. Binnen het WelloPet dierenzorgcentrum heeft zij een grote interesse voor 'assistentie bij chirurgie' en de hospitalisatie. Manon is trots op haar eigen paard, haar twee honden en een slang die ze allemaal met veel aandacht en warmte verzorgt. Manon is jouw eerste aanspreekpunt voor al je vragen en voor het plannen van een afspraak.

Kaat
Wauters
Massagetherapeut

Kaat Wauters is een kynologisch massagetherapeut en -instructeur die bij WelloPet instaat voor alle opleidingen en workshops rond beweging en massage voor honden. Ze is een specialiste die door constante bijscholing mee is met de laatste inzichten in de wereld van de hondenmassage en bewegingstherapie en wil haar kennis graag met alle hondeneigenaars delen, zodat zij hun hond gelukkiger en soepeler kunnen laten bewegen.

Kristel
De Pelseneer
Massagetherapeut

Kristel De Pelseneer, Shiatsu-therapeut, Body&Balance-instructeur alsook trimster, komt bij WelloPet workshops begeleiden rond beweging en massage. Ze staat zo mee in voor het FysioPet-Programma.

Kristel wil vooral werken met veel aandacht voor het welzijn van honden en werken aan hun welbevinden, door ze zo lang mogelijk mobiel te laten blijven.

 

 

Trimmers bij WelloPet Sint-Denijs-Westrem

Ami
Bruggeman
Trimmer
Hanne
Opsomer
Trimmer
Helen
De Cooman
Trimmer

Opleiding: Bachelor in de humane wetenschappen, diploma hondentrimmer (Syntra Gent).
Ervaring: Sinds 2009 
Rol: Trimster in het WelloPet-team

Helen is een gepassioneerde hondenliefhebster. Toen ze afstudeerde als trimster in 2009 zag ze haar droom in vervulling gaan. Ze startte onmiddellijk een eigen salon. In 2012 verhuisde ze naar Duitsland en baatte ook daar een salon uit. Na haar terugkeer naar België is ze heel blij haar passie voor trimmen opnieuw uit te oefenen in het WelloPet team. Zelf heeft ze twee honden rondlopen: een Cane Corso en een Labradoodle. 

Kimberley
Van den Eynde
Trimmer
Margot
Durinck
Trimmer
Vanessa
Bostyn
Trimmer

 

Gedragsbegeleiders bij WelloPet Sint-Denijs-Westrem

Manon
Floré
Dierenartsassistent, Coördinator gedragsbegeleiding

Opleiding: Bachelor Agro-en biotechnologie • dierenzorg (HoGent Melle) • Clinical Animal Behaviourist (Odisee)
Ervaring: Sinds 2019 • twee dierenartsenpraktijken waaronder UGent dierengeneeskunde afdeling bijzondere huisdieren
Rol: Dierenartsassistente en centraal aanspreekpunt

Manon is als gediplomeerde dierenartsassistent vol van passie voor verschillende soorten dieren: haar dierenliefde dient ze te verdelen over o.a. paarden, honden, katten, reptielen en knaagdieren. Daarnaast heeft Manon voornamelijk interesse in dierengedrag, welzijn, gedragsproblemen en al het onderzoekswerk daarrond. Binnen het WelloPet dierenzorgcentrum heeft zij een grote interesse voor 'assistentie bij chirurgie' en de hospitalisatie. Manon is trots op haar eigen paard, haar twee honden en een slang die ze allemaal met veel aandacht en warmte verzorgt. Manon is jouw eerste aanspreekpunt voor al je vragen en voor het plannen van een afspraak.

Annemarie
Timmermans
Gedragsbegeleider

Annemarie leeft voor honden, daarom heeft ze er zelf drie. Met jaren ervaring in het herplaatsen van honden van alle rassen, ontwikkelt Annemarie haar “natuurlijke feel” om mensen inzicht te geven in het gedrag van hun hond. Op een niet-dwingende manier en met focus op de relatie met hun hond.

Kristel
Van Hoey
Gedragsbegeleider

Opleiding: Postgraduaat Toegepast Diergedrag (KaHo Sint-Lieven te Sint-Niklaas) • Puppy-specialisatiecursus in Nederland • B.A.T. 2.0 Grisha Stewart • diverse andere bijscholingen
Ervaring: Sinds 2011 als zaakvoerder Pet-Consulting

Vanaf haar achttiende was Kristel actief bezig met het 'trainen' en 'opvoeden' van honden. Dit na de adoptie van haar eerste eigen hond. Al gauw zag Kristel dat bepaalde omgangswijzen en opvattingen contraproductief kunnen werken. Daarom schoolde Kristel zich door de jaren heen steeds bij om honden - en nadien ook katten - beter te begrijpen. Wat kan en zal leiden tot het verbeteren van hun welzijn opdat ze gelukkig zouden zijn en aangenaam kunnen leven als huisdier. Finaal volgde Kristel met succes het Postgraduaat Toegepast Diergedrag en een puppy-specialisatiecursus, waarna ze haar eigen praktijk "Pet-Consulting" heeft opgericht.
Sindsdien streeft Kristel er iedere dag naar om mensen & hun hond (of kat) op een kwalitatieve en respectvolle manier, op maat van mens en dier, te begeleiden. Belangrijk onderdeel hiervan is de preventie van probleemgedrag, en het ijveren voor Gewenst Gedrag. Vandaar het engagement van Kristel voor het programma 'Start-to-Puppy'.

Lisa
Wittevrongel
Gedragsbegeleider

Rol: Gedragsbegeleider puppy-coaching in de programma's Start-to-Puppy en Welkom Puppy

Lisa is sinds 2021 oprichter en zaakvoerder van Dogfulnouli, een onderneming waar baasjes een unieke hals- en leiband kunnen samenstellen voor hun hond, alsook waar honden en baasjes kunnen 'bijleren' over gedrag. Het welzijn van de hond staat voor Lisa steeds centraal.
Gezien zij is afgestudeerd als klinisch orthopedagoog is er ook voldoende oog voor het baasje naast de hond en wordt er gewerkt met de combinatie baasje & hond 'als team'. Ze werkt bij WelloPet als puppybegeleider en schoolt zich nog verder bij als hondengedragsdeskundige en begeleider Hersenwerk voor honden. 

Maureen
De Brucker
Gedragsbegeleider

Maureen baat een kleinschalig kattenpension uit, en is kattenoppasser in de Vlaamse Ardennen. Vanuit een diepe passie voor katten, en een opleiding als Cat Coach, wil Maureen haar kennis delen vanuit heel veel eigen ervaringen. Vooral het gedrag van je kat beter begrijpen is essentieel om jouw kat gelukkig en gezond te houden.

Joke
Monteny
Therapeut

Dr. ir. Joke Monteny is oprichter en eigenaar van Hond Inform, een centrum voor opvoeding en training van honden en begeleiding van gedragsproblemen. Als doctor en bio-ingenieur duikt ze elke dag opnieuw de wereld van de wetenschap in. Naast haar eigen centrum en haar cursus bij Vives Hogeschool, werkt ze ook met WelloPet om workshops te geven voor puppy's en honden.

Joline
De Jaegher
Therapeut

Opleiding: Post Graduaat Toegepast Diergedrag (Kaho, Sint-Lieven te Sint Niklaas), dierverzorgster & dierenartsassistent (Hogeschool, Gent)
Ervaring: Sinds 2010
Rol: Gedragstherapeut 'katten'

Joline De Jaegher is sinds 2010 werkzaam als kattengedragstherapeute bij haar bedrijf Chat-o-Gand. Reeds eerder had ze het diploma van dierverzorgster/dierenartsassistent behaald in 2008. Deze opleidingen vormden een uitstekende basis om haar kennis en know-how verder uit te breiden specifiek naar katten toe. Sindsdien is het de missie van Joline om het welzijn van katten te verbeteren, kattendiensten aan te bieden met kennis van zaken, problemen van huiskatten aan te pakken en kattenbaasjes en -liefhebbers te adviseren op maat.
In 2017 richtte ze het unieke katvriendelijke kattenhotel Chat-o-Resort op te Gentbrugge met als doel zowel baasjes als katten een stressless vakantie te bezorgen.

Stel hier je vraag aan onze dierenartsen!