Overslaan en naar de inhoud gaan

RX-fotografie

RX-fotografie

Kort overzicht

Wat röntgenonderzoek door de dierenarts (gebeurt terwijl je wacht)
Prijs eerste 2 foto's : €109.9
>2 foto's: € 150.2
RX-controle: € 55.1
Waarom RX-fotografie geeft een duidelijker beeld van het skelet en de inwendige toestand van jouw huisdier


Om een juiste en volledige diagnose te kunnen stellen is het soms nodig om aanvullend op het algemene onderzoek een uitgebreider onderzoek te doen. Het maken van een röntgenfoto is één van die mogelijkheden.

Röntgenonderzoek

Röntgenfoto’s zijn zeer behulpzaam bij het onderzoeken van het skelet. Zij brengen bijvoorbeeld slijtage of stand-afwijkingen goed in beeld. Ze geven ook de precieze locatie en de vorm van een botbreuk weer. Het is vooral belangrijk om bij grote honden in de groei het skelet nauwlettend in de gaten te houden. Dit voorkomt eventuele gewrichtsproblemen op latere leeftijd.

Een röntgenfoto zorgt vaak voor de noodzakelijke duidelijkheid. Het is niet uitzonderlijk om vreemde voorwerpen ‘terug te vinden’ die huisdieren nogal eens opeten. Vaak toont een röntgenfoto ons vergrote organen, maag- of darmdraaiingen of hartproblemen.

röntgenfoto en röntgenonderzoek hond

In de dierenartsenpraktijk van WelloPet werken we met een digitaal röntgenapparaat. Dit wil zeggen dat de röntgenopname direct naar de computer wordt gestuurd, zonder de foto fysiek te ontwikkelen. De kwaliteit van digitale röntgenopnamen is daardoor zeer hoog. De dierenarts zal het resultaat van de foto's achteraf met jou bespreken.

De RX-foto's worden genomen bij WelloPet zelf. Je kan daarop wachten als je dat wil.

Prijs

Eerste twee foto's: € 109.9
Alles boven de twee foto's: € 150.2
RX-controle(*) : € 55.1
 (*) Het vergelijken van de recente foto's met de eerder genomen foto's.

Periodieke röntgenonderzoek als onderdeel van een Food Plan op maat

In sommige gevallen is het verantwoord om op geregelde tijdstippen een röntgenfoto te nemen om het effect van de voeding en het dieet op te volgen en bij te sturen (bv. gewrichtsproblematiek).

In dergelijk geval biedt WelloPet jou Food Care op maat aan: voeding + röntgenfotografie.

 

Stel ons jouw vraag over RX-fotografie