Overslaan en naar de inhoud gaan

Chirurgie

chirurgie
Kort overzicht
Wateerstelijnsbehandeling en gespecialiseerde chirurgie door de dierenarts
Prijshelemaal afhankelijk van de ingreep
Waaromeen chirurgische ingreep kan preventief de gezondheid bevorderen, of is nodig als curatieve behandeling


De dierenartsen verzorgen zowel de eerstelijnsbehandelingen als de gespecialiseerde chirurgie. De eerstelijns-operaties, en de gespecialiseerde chirurgie, gebeuren bij WelloPet zelf in een volledig uitgeruste dierenartsenpraktijk, met de modernste apparatuur, in aparte lokalen. We hebben twee operatiekamers, een opvang voor- en na-hospitalisatie. De opvang voor- en na-hospitalisatie is gescheiden voor hond en kat en is geklimatiseerd.

Voor zeer uitzonderlijke chirurgie, of heel gespecialiseerde chirurgie, werken wij samen met een partner-dierenkliniek. Jouw huisdier wordt dan in hun faciliteit behandeld. Dergelijke gespecialiseerde dierenklinieken zijn alleen toegankelijk via een doorverwijzing.

Lees hier meer over sterilisatie of castratie, want dit zijn de meest voorkomende chirurgische ingrepen, vaak preventief uitgevoerd.

Chirurgie op een veilige manier

De operaties door dierenartsen bij WelloPet worden met hoge expertise uitgevoerd. Zij gebruiken een nieuwe en veel veiligere techniek voor het verdoven van je huisdier, namelijk de gas-anesthesie.  Wij vinden veiligheid en kwaliteit van zorg erg belangrijk en daarom wordt er met deze gas-anesthesie gewerkt. Hierbij wordt het dier in slaap gehouden met slaapgas. Dit is veel nauwkeuriger af te stellen en brengt een dier snel terug wakker wanneer dit nodig zou blijken. De volledige operatie wordt steeds gemonitord, het dier krijgt continu zuurstof toegediend en de hartslag wordt nauw gecontroleerd en bijgehouden.

Voor de operatie

 • Jouw dier moet nuchter zijn voor de operatie.
  Dit wil zeggen dat er geen eten meer mag worden gegeven in de 12 uren voor de operatie. Het dier wordt 's ochtends binnengebracht om 9h00. Concreet betekent dit geen eten geven vanaf 20h00-21h00 de avond voordien. Het drinken van water is wel toegestaan.
   
 • Hou katten binnen de dag voor de operatie
  Opgelet dus, er is buiten altijd wel eten te vinden voor katten en misschien komt jouw kat niet op tijd terug thuis voor de afspraak.
   
 • Laat je hond goed uit voor de operatie.
  Dit omdat jouw hond tijdens en direct na de operatie niet zal kunnen urineren of ontlasten.
   
 • Zorg dat jouw dier proper is voor de operatie.

Chirurgie-aanbod-body.jpg

Na de operatie

De dieren worden onder toezicht wakker en worden op temperatuur gebracht.

Je krijgt een telefoontje van de dierenarts met informatie over het verloop van de operatie. Er wordt besproken wanneer het dier eventueel naar huis kan. Meestal is dit de dag zelf nog, tenzij er postoperatieve zorgen nodig zijn.

De nazorg

Na 10 dagen is er een gratis controle waarbij de dierenarts controleert of alles nog steeds in orde is.

Maak een afspraak met de dierenarts