Overslaan en naar de inhoud gaan

Konijnenvaccinatiedag : zaterdag 24 april

konijnen
Datum Activiteit

zaterdag 24/04/2021 van 09:30 tot 18:00

Bij WelloPet raden we aan om je konijn jaarlijks (dus 1x/jaar) te laten vaccineren tegen Myxomatose, RHD-1 en RHD-2

Vaccinatiedagen

Om de vaccinaties vlotjes te laten verlopen organiseren de dierenartsen van WelloPet vaccinatiedagen voor alle konijnen.
Dit jaar vallen deze vaccinatiedagen op:

  • Woensdag 7 april 2021
  • Zaterdag 24 april 2021

Gezondheidscheck inbegrepen

Er gebeurt eveneens een algemene gezondheidscontrole met:

  • Opvolging van het gewicht 
  • Tandcontrole 
  • Nakijken van ogen en oren 
  • Controle van de vacht 
  • Nagels knippen indien nodig 
  • ... de vaccinaties natuurlijk

De kostprijs van de consultatie en het vaccin is €54,75. Op andere dagen zou je hier €67,65 voor betalen. Wil je meerdere konijnen tegelijk vaccineren, dan betaal je voor elk extra konijn €45,65.

Waarom is het belangrijk om je konijn te vaccineren?

Er bestaan twee belangrijke virale aandoeningen die dodelijk zijn voor konijnen en waartegen je hen kan beschermen door middel van vaccinatie.

Het gaat over Myxomatose en Viraal Hemorrhagisch Syndroom of Rabbit Haemorrhagic Disease (RHD). Van het RHD-virus bestaan 2 varianten. Tegen de eerste variant wordt er in België al zeer lang gevaccineerd. De tweede variant is aan een opmars bezig sinds 2010. Toen werd het voor de eerste maal in Frankrijk vastgesteld en sindsdien heeft het diverse slachtoffers gemaakt in verschillende Europese landen, waaronder België. Het virus verspreidt zich voornamelijk via stekende insecten zoals muggen en alle konijnen zijn gevoelig. Ook konijntjes die binnen zitten kunnen besmet worden door muggen die het virus dragen.

Je kan een afspraak maken via het formulier hieronder, telefonisch (09/232 00 42), online (op één van de twee dagen) of aan de balie (Fraterstraat 113, 9820 Merelbeke of Bosdreef 1D, 9080 Lochristi).

 

 

Nog vragen?

Doelpubliek
Konijneneigenaars
Inschrijven
Ja
Met dier
met konijn(-en)
Doelgroep