Overslaan en naar de inhoud gaan

De week van de POESpas: Kuurne

poespas
Datum Activiteit

zaterdag 12/11/2022 van 09:00 tot 12:30

Week van de POESpas

Ieder jaar biedt WelloPet voordelig chippen van huisdieren aan in de week van de POESpas ! I.s.m. met onze partner kattenadoptiecafé Dreamcatchers v.z.w. te Gent!  Heb je een kat? Dan controleren we ook alle gegevens in de database! Want Chippen is één zaak, het goed Registreren is een andere zaak - en daar loopt het vaak mis. Je zal het maar meemaken: wel een chip, maar geen gekende registratie!

 • Wil je Voordelig een chip plaatsen? Maak een afspraak. Klik hier...
 • Wil je een Controle registratie Kat? Gratis en na aanmelden. Klik hier...

De week van de POESpas loopt van zaterdag 05 nov. tot en met zaterdag 12 nov. 2022

Met dit event willen beide organisaties, WelloPet en Dreamcatchers meer aandacht vragen voor preventie van vermiste en verloren katten. Ook honden zijn welkom!

Chippen is belangrijk

Wij kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat je kat gechipt is! Jaarlijks komen er tal van beestjes in het asiel terecht die duidelijk een baasje hebben, maar het is vaak onmogelijk om hun baasje terug te vinden. Zoveel dierenleed kan vermeden worden door te chippen. Bezie het als een paspoort: een POESpas! En als een geruststelling voor jou: je zal het best niet meemaken ;-) 

 

Hoe werkt het?

Laat je niet misleiden door de naam POESpas: alle dieren mogen van deze actieweek genieten ;-)
Maar enkele zaken lopen gescheiden! Opgelet dus ... 

CHIP PLAATSEN EN REGISTREREN

 1. Wil je een chip plaatsen bij een hond of een kat, maak hier een afspraak online(*) en kies de optie 'Klein Consult 15 min.' op onze afsprakenmodule (https://mijndieren.eu/wellopet).
  Ben je al geregistreerd? Dan kan je inloggen en/of doorgaan om jouw afspraak online te boeken. Ben je nog niet geregistreerd, dan dien je dit éénmalig te doen om een online afspraak bij de dierenartsen te kunnen boeken.
  Vervolg : je komt langs met je huisdier op de consultatie. De dierenarts plaatst de chip, neemt de tijd voor jouw vragen en zal nadien alle informatie correct registreren in de desbetreffende digitale databanken.
  Het voordelig chippen kan gedurende een ganse week!

 

 • Plaatsen chip kat: € 49,5 en geen consultatie (€ 34,5 extra buiten week van de POESpas) 
 • Plaatsen chip hond: € 55 en geen consultatie (€ 34,5 extra buiten week van de POESpas)
 • Met een Life Plan  krijg je nog eens 10% korting

CHIP EN REGISTRATIE CONTROLEREN 

 1. Wil je de databankgegevens voor een hond controleren? Stuur hiervoor een mail naar hello@wellopet.be, en dan kijken we verder hoe we jou kunnen helpen!
 2. Wil je de databankgegevens voor een kat controleren? Dat verloopt via een andere weg en is gedurende deze week een gratis dienstverlening: kies je favoriete uurblok en vestiging via dit aanmeldformulier.
  Het controleren van de CAT-ID-database kan enkel op de aangegeven uurblokken (halve dag)!
  Mocht er wat wachttijd zijn, er zijn kattendekentjes voorzien, en er is een aparte kattenparking om onnodige stress door andere huisdieren te vermijden voor jouw kat!

Goede afspraken maken goede vrienden! Je kan altijd, het ganse jaar door, een (online) afspraak maken met onze dierenartsen om een huisdier te laten chippen. Het voordeeltarief wordt enkel toegepast voor de plaatsingen van de chip tijdens de week van de POESpas in het kader van een sensibiliseringscampagne. Het wegvallen van de consultatie heeft enkel betrekking op het chippen, niet op andere onderzoeken of andere diergeneeskundige handelingen.

(*) je kan je afspraak ook telefonisch, of via het contactformulier aanvragen.

Meer info

Chippen en registreren (de beide!) is belangrijk bij alle honden en katten, maar vooral bij huisdieren die altijd binnen blijven. Zij zijn zeer kwetsbaar. Huisdieren met een buitenbeloop zijn gewoon om om te gaan met de gevaren die ze op straat kan tegenkomen. Wanneer een hond of kat die nooit of weinig buiten gaat plots de straat op loopt, kan hij/zij schrikken en weglopen. Huisdieren kunnen ook grote afstanden afleggen. Daarom is het van belang of de chip van uw kat wel degelijk geregistreerd is in de Vlaamse database (apart voor hond en kat)!

Alle info over microchippen of chippen
Chippen en registreren van je kat wordt verplicht
Chippen of plaatsing van een microchip, wat is het precies?
Kat vermist! Wat moet ik doen?

Diersoort
Doelgroep
Locatie