Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe werkt een WelloPet WEBINAR

Voorbereiden

Je hebt het programma zoom.us nodig op je laptop, of op jouw smartphone: download en installeer dit vooraf. Je kan dit doen via https://zoom.us/download. Als je wil deelnemen aan het WEBINAR zonder een geïnstalleerd programma of app, zal je eerst en automatisch worden gevraagd het programma te downloaden.

Vooraf testen kan op https://zoom.us/test (optioneel, je hebt immers geen camera of microfoon nodig, vragen kan je in de chat stellen).

Deelnemen

 • Je krijgt de dag vooraf een unieke link en code voor deelname doorgestuurd per mail. Deze unieke link is jouw persoonlijke toegang.
 • Enkele minuten voor aanvang kan je op de link klikken, waardoor je in een digitale wachtkamer terecht komt. 
 • In die wachtkamer valideren wij jouw inschrijving en geven jou dan toegang tot de werkelijke sessie.
 • Op het moment dat de sessie begint kan jij de lesgever zien en horen.
  Je zet best jouw eigen camera en micro uit om het geheel niet te storen. De lesgever kan jou dan niet zien of horen. De namen van de deelnemers zijn wel zichtbaar.
  (In een kleine groep kan worden afgesproken om wel camera's en micro's open te zetten om een rijkere interactie onder deelnemers mogelijk te maken)
 • Aan het begin van het webinar wordt afgesproken hoe de eventuele vragen zullen worden beantwoord: tijdens of na de les. Meestal zal eerst een eerste deel van de workshop worden gegeven door de lesgever, en kan jij jouw vragen stellen via de chatfunctie aan de host. Na dit eerste onderdeel, volgt dan een vraag- en antwoord-stuk waar alle vragen behandeld worden.
  (In een kleinere groep kunnen vragen rechtstreeks worden gesteld via camera en micro)
 • Je ontvangt de eventueel beloofde notities, indien van toepassing, en mogelijks ook bijkomende antwoorden op vragen die niet aan bod zijn kunnen komen, via een aparte mail achteraf. Dat hangt af van de toestemming van de lesgever.
 • Je ontvangt de eventueel beloofde link naar de opname van het webinar, indien van toepassing, via een aparte mail achteraf om alles nog eens opnieuw te kunnen bekijken. Dat hangt eveneens af van de toestemming van de lesgever. Dergelijke link is een maand geldig.

Veel plezier met het WelloPet online WEBINAR