Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis (online) voedingsadvies voor honden en katten

Voedingsadvies

Kort overzicht

Wat voedingsadvies door de dierenartsen, dierenarts-assistenten en food coaches
Prijs gratis
Waarom met voeding heb je de belangrijkste sleutel voor gezondheid in eigen handen.

WelloPet is de nieuwe dierenarts. In ons Pet Health Centre biedt een team van dierenartsen, trimmers en gedragsbegeleiders meer dan medische zorg.
Lees meer over 'waarom' WelloPet.

Klik & start hieronder jouw gratis online voedingsadvies

Geef ons hier jouw voorkeuren

Om je alvast goed op weg te zetten bieden wij gratis voedingsadvies aan. Wij houden hierbij rekening met het ras, de leeftijd, het huidige gewicht, risicofactoren, de voorgeschiedenis en activiteit van je huisdier. Zo weet je meteen welk soort voeding ideaal is voor jouw hond of kat.

Onze Food Coach maakt in persoon het advies steeds op maat op, en stuurt jou een rapportje in pdf. Dus even geduld: daar kunnen een paar dagen over gaan in functie van de drukte bij WelloPet in de vestiging zelf.

Maak de juiste keuze, vraag advies

Een uitgebalanceerde voeding is uitermate belangrijk voor een optimale gezondheid van jouw huisdier, zowel bij gezonde dieren als bij dieren met verschillende ziekten. Onze dierenartsen zijn extra opgeleid om jouw huisdier te voorzien van het allerbeste advies bij verschillende ziektebeelden. Ook hebben wij Food Coaches die zorgen voor individuele begeleiding tijdens voedingsconsultaties en afslankplannen. Wij werken uitsluitend met topmerken, ook wel eens premiumvoeding genoemd,  zoals bv. Hill’s, Calibra en Royal Canin, naast andere merken. En voor dieren die extra begeleiding nodig hebben, is er ook het Afslankplan.

Basisvoeding of Onderhoudsvoer

Deze hoogwaardige dagelijkse voeding houdt een gezonde hond of kat ook verder zo gezond mogelijk.
Wat nemen wij mee in ons advies?

 • Diersoort
 • Ras
 • Leeftijd
 • Gewicht: je kan je huisdier bij WelloPet zelf wegen of laten wegen door onze experten. Naast het meten van het gewicht wordt er ook een gewenst gewicht bepaald.
 • Risicofactoren voor jouw huisdier
 • Voorgeschiedenis
 • Activiteit van je huisdier

Voeding bij ziekte of Therapeutische voeding

Wist je dat veel aandoeningen van jouw hond of kat kunnen opgelost worden met een speciaal dieetvoer of therapeutisch voer? Voorbeelden daarvan zijn suikerziekte, huid-, nier-, blaas-, darm-, gewrichts-, lever- en hartaandoeningen.

De Food Coach of de dierenarts zal op basis van een diepgaande analyse de juiste voeding adviseren, alsook de juiste dosis. Belangrijk: advies voor therapeutisch voer kan enkel nadat de dierenarts het dier daadwerkelijk heeft onderzocht! 

Voordelig voeding aankopen

Alle voeding wordt standaard met 15% korting op de adviesprijs aangeboden. Deze korting is onmiddellijk verrekend aan de kassa.
Klanten met een Friends 4 Life Plan voor hun dier krijgen daar 5% extra bovenop, dus 20% korting in totaal.
Thuislevering is voorzien en is gratis vanaf €49.

Doe eens een test

WelloPet wil je altijd en overal bijstaan. Daarom kan je dit online advies aanvragen. Opgelet! Dergelijk online advies is een eerste aanzet. Voor een definitief top-advies zal de dierenarts en/of Food Coach jouw huisdier willen zien om de behoefte of aanbeveling goed in te schatten. 

Daarnaast hebben onze dierenartsen voor jou alvast deze speelse online test voorzien om een ideaal gewicht in te schatten.

voedingsadvies-hond-2.jpg

Pak problemen gericht aan met onze Food Coaches of ons Afslankplan

Wens je graag meer begeleiding bij de voeding van jouw viervoeter? Onze Food Coaches helpen je graag verder tijdens een voedingsconsult. En ook onze dierenartsen onderzoeken met plezier je huisdier om te ontdekken wat de specifieke oorzaken en oplossingen kunnen zijn op vlak van voeding. Ten slotte is er nog het Afslankplan, waar je gedurende 4 maanden bijgestaan wordt door een Food Coach en gebruik kan maken van geavanceerde technologie.

 • we wegen samen met jou jouw huisdier op regelmatige tijdstippen
 • we geven op maat advies d.m.v. een uitgebreid analyserapport
 • we helpen jou met tips op maat
 • we volgen jou en jouw dier op d.m.v. een persoonlijk begeleidingsplan
 • gebruik van onze 'fitbit' voor honden kan worden voorzien (stappenteller of activity tracker aan de halsband)

 

Stel ons jouw vraag over gezonde voeding en ons voedingsadvies 

 

Even geduld tor het formulier laadt. Klik hier mocht het formulier niet automatisch laden.