Overslaan en naar de inhoud gaan

Wassen en trimmen

wassen-en-trimmen

Kort overzicht

Wat wassen en trimmen van je hond door de hondentrimmer, trimmen kat door de kattentrimmer
Prijs Hond: € 51/uur
Kat: €96/uur
(afrekening hond en kat per 10 min., minimaal 30 min.)
Waarom vachtverzorging van je huisdier is een belangrijke stap voor de gezondheid van je huisdier

Jouw lieveling wordt met heel veel zorg, vakkennis en dierenliefde omarmd door ons team van trimmers. Onze trimmers vinden zowel het correct trimmen van jouw huisdier, als het correct omgaan met huisdieren, even belangrijk. Een alert oog op de goede gezondheid is een vast onderdeel van het geheel!

Hondenkapster, maar ook voor katten

Trimmen gebeurt voor zowel hond & kat. Elk van de trimmers heeft een specifieke specialisatie voor ofwel hond of kat, en heeft de nodige ervaring. De trimmers van WelloPet staan erop dat elk ras, en elke vacht, correct verzorgd wordt. Zij zijn goed opgeleid, scholen zich permanent bij, en beheersen alle technieken. 

We beschikken over een goed ingericht was- en trimsalon op elke vestiging. Trimmen gebeurt steeds op afspraak. Je kan eveneens op zaterdag bij ons terecht!

hondenkapster
hondenkapster
Trimmers 3.jpg
Trimmers 4.jpg

Waarom trimmen?

Het onderhoud en goede verzorging van de vacht van je hond of kat is een belangrijke taak. Er zijn veel verschillende vachtsoorten, die ieder een eigen verzorging nodig hebben. In feite is voor iedere hond een regelmatig bezoek aan een trimsalon aan te raden. Onderschat niet dat ook kruisingen en kortharige honden heel erg kunnen verharen. Ook katten hebben baat bij regelmatige vachtverzorging, zeker op het einde van de zomer en winter.

Vachtverzorging is nodig voor een gezonde huid en vacht, maar het biedt ook de kans om vroegtijdig kleine wonden, ontstekingen of kwalen op te sporen.

Levensnoodzakelijk

Elke hond is gebaat bij een trimbeurt, maar voor vele honden is het zelfs levensnoodzakelijk. Als je een ras met lang haar zoals bijvoorbeeld Malthezer, Briard, Bobtail, maar ook de spaniëlfamilie, geen vachtbehandeling zou geven, dan kan een hond er letterlijk aan sterven. De vacht vervilt zodanig erg tot dat ze in de huid snijdt. Het is m.a.w. enorm belangrijk om de vacht van honden met dergelijke vachtsoorten goed te onderhouden.

Ook katten moeten op tijd naar het trimsalon om geen medische problemen te veroorzaken. Wanneer klitten niet behandeld worden, dan gaat de vacht vervilten, met alle negatieve gevolgen die daarbij horen.

Formules

Een behandeling met wassen, blazen/föhnen en trimmen kost € 51/uur. Er wordt afgerekend per 10 minuten.

De trimmers hanteren bij elke hondenvachtsoort die daarvoor geschikt is, de was- en blaastechniek. Op deze manier krijg je een kwalitatieve vacht die bijdraagt aan de gezondheid van je huisdier. Daarnaast levert dit ook een mooi resultaat op na de trimbeurt.

De tijd die onze trimmers nodig hebben varieert doorgaans tussen een half uur en meerdere uren per hond. Dit is helemaal afhankelijk van het ras en de grootte van je huisdier. Besef wel dat een trimbeurt voor een goed verzorgde vacht vele malen sneller gaat dan in andere gevallen. Alle handelingen worden gedocumenteerd op een Servicekaart. Indien nodig wordt er een advies voor verder thuisverzorging meegegeven.

Voor puppy's en kittens is de eerste kennismaking met het trimsalon stressvol. Daarom bieden we gratis puppygewenning aan tot de leeftijd van 7 maanden.

Voor katten rekenen we een uurtarief van €96, afgerekend per 10 minuten werk. Kattentrimmen gebeurt bij WelloPet, doch in afzonderlijke ruimtes - gescheiden van het hondentrimsalon - en door gespecialiseerde kattentrimmers , van onze exclusieve partner Chat-o-Gand. Bij het trimmen van katten worden tal van maatregelen genomen om stress te verminderen en een geruststellende omgeving te creëren, zodat de vachtverzorging zo aangenaam mogelijk is. Wat hoort er bij een behandeling?

De tijd die onze trimmers nodig hebben varieert doorgaans tussen 20 minuten en 40 minuten. Dit is helemaal afhankelijk van het ras en de grootte van je huisdier, maar zeker van de staat waarin de vacht zich bevindt. Alle handelingen worden gedocumenteerd op een Servicekaart. Indien nodig wordt er een advies voor verder thuisverzorging meegegeven.

Afhankelijk van het ras en de vacht worden volgende handelingen toegepast:

 • Borstelen
 • Kammen
 • Ontwollen (niet voor katten)
 • Plukken (niet voor katten)
 • Effileren (Bij katten enkel en uitzonderlijk voor de baard)
 • Scheren of knippen (knippen niet voor katten)
 • Verwijderen van dode haren
 • Huid en vachtcontrole
 • Nagels knippen, enkel indien nodig
 • Klitten en vilt verwijderen (voor katten)
 • Oren reinigen en ontharen (ontharen niet voor katten), enkel indien nodig

Voor honden voorzien we steeds
Wassen, blazen en drogen in functie van de vachtsoort

 • of was- en blaastechniek met waterblazer
 • of was- en föhntechniek met droger

Jouw puppy wordt verwend

 • Gratis puppygewenning, tot aan de leeftijd van 7 maanden.
 • Nieuw: vanaf mei '22 krijgt iedere puppy een extra diploma met 'eerste lok' uitgereikt, als aandenken na hun eerste trimbeurt

Extra's buiten een standaard behandeling

 • Uitsluitend nagels knippen zonder vachtbehandeling : 20 minuten
 • Gewenning voor volwassen honden: 20 minuten
 • Anaalklieren reinigen in trimsalon: €22.5 consultatie-tarief 'klein'
 • Indien 2 trimmers voor 1 hond nodig zijn, is er een dubbel tijdstarief
 • Trimmen onder sedatie kan, doch vraagt steeds twee trimmers in het geval van een hond. De sedatie, door de dierenarts, wordt apart aangerekend. Een lichte sedatie kost bv. €22,5

PetBudget

Met een PetBudget-kaart heb je altijd 10% extra tegoed, bovenop elke oplaadbeurt, waarmee je jouw volgende trimbeurten kan betalen. Zo betaal je minder voor je trimbeurt en toch hang je nergens aan vast. Vraag er zeker na in ons dierenzorgcentrum.

Elk ras en elke vachtsoort wordt verzorgd zoals het hoort. Maak kennis met het team kapsters en trimmers van Wellopet. 

Contacteer ons voor een was- en trimbeurt