Overslaan en naar de inhoud gaan

Voeding voor hond of kat

leveranciers voeding

Met voeding heb je de belangrijkste sleutel in handen om invloed uit te oefenen op de gezondheid van je liefste huisdier. Zowel de keuze van de juiste voeding als het juist doseren van de hoeveelheid is van ontzettend groot belang. De dierenartsen en de Food Coaches volgen het ideale gewicht van jouw hond of kat op en adviseren je daardoor zeer gericht. 

Voedingsadvies is gratis en kan ook online gebeuren als jij dat wenst.
Wat nemen wij mee in ons advies?

 • Diersoort
 • Ras
 • Leeftijd
 • Gewicht: je kan je huisdier bij WelloPet zelf wegen of laten wegen door onze experten. Naast het meten van het gewicht wordt er ook een gewenst gewicht bepaald. We stellen een handige weegkaart ter beschikking.
 • Risicofactoren voor jouw huisdier
 • Voorgeschiedenis
 • Activiteit van je huisdier

Wil je voordelig voeding kopen?

Goede voeding is 'duur'! Dat is een echt mythe en onwaarheid. We spreken dit graag tegen!
Dit neemt niet weg dat WelloPet steeds en altijd het baasje met de juiste attitude wil belonen!

 • op alle voeding wordt standaard 15% korting toegepast op de adviesprijs
 • ben je een Life Plan klant, of een grootbesteller-online (>100), dan heb je 20% voordeel i.p.v. 15% (het team bezorgt jou een aparte Food-code)
 • enkele producten van Hill's Prescription Diet zijn sterk in prijs verlaagd, om blijvende therapie te ondersteunen
 • het merk Calibra is een huismerk, evenwaardig aan de internationale premium-merken: het merk Calibra is even goed maar een heel pak goedkoper door minder investeringen in marketing en transport, en grotere volumes

 

Bij WelloPet onderscheiden we 3 soorten voeding

1. Dieetvoeding

Meer dan 2/3 van de honden en katten is te zwaar. Bovenal: vaak weten baasjes dit, maar doen er (nog) te weinig aan. Lees hier meer over obesitas of zwaarlijvigheid bij honden of uw kat op dieet.

De dierenarts, of de dierenartsassistent, helpt jou verder met de juiste dieetvoeding, weegt jouw dier en beantwoordt jouw vragen! De Food Coach begeleidt jouw dier z'n Afslankplan en het dieet van jouw lieveling!

Een ideaal gewicht wordt afgelezen van een Body Condition Score.

2. Therapeutische voeding

Maar niet alleen ‘zwaarlijvigheid’ of ‘te tenger’ zijn aandachtspunten. Wist je dat veel aandoeningen van jouw hond of kat kunnen opgelost worden met een speciaal therapeutisch voer? Voorbeelden daarvan zijn suikerziekte, huid-, nier-, blaas-, darm-, gewrichts-, lever- en hartaandoeningen.

Dikwijls zorgt therapeutische voeding ervoor dat dieren langer leven, met minder pijn leven, of zich beter en aangenamer voelen. Bij WelloPet kan je terecht voor zowel therapeutische als standaard veterinaire voeding. 

De dierenarts zal op basis van een diepgaande analyse de juiste voeding adviseren, alsook de juiste dosis.
Belangrijk: advies voor therapeutisch voer kan enkel nadat de dierenarts het dier daadwerkelijk heeft onderzocht!

3. Basisvoeding of Onderhoudsvoer

Deze hoogwaardige dagelijkse voeding houdt een gezonde hond of kat ook verder zo gezond mogelijk. Wij werken enkel met de beste merken: men noemt dit premium Petfood. Je merkt hun effect aan een lager verbruik per dag en een lagere hoeveelheid ontlasting. Dergelijk voeder kan je enkel kopen bij een dierenarts of in een speciaalzaak. Voeding uit de supermarkt bevat vaak, niet altijd, te weinig voedingsstoffen en teveel water of onverteerbare componenten.

Doe de test

Onze dierenartsen hebben voor jou alvast deze speelse online test voorzien om een ideaal gewicht in te schatten.

voedingsadvies-hond-2.jpg

Naar de webshop​