Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegen van honden en katten

hond op weegschaal

Kort overzicht

Wat het wegen van jouw hond of kat
Prijs gratis
Waarom het wegen van jouw hond of kat geeft jou een heleboel informatie weer over de gezondheid van je huisdier

 

Weeg jij jouw hond of kat regelmatig? Weet je wat jouw huisdier nu weegt? Veel mensen wegen hun dieren bijna nooit, eigenlijk alleen als ze eens bij de dierenarts zijn… Zonde! Door zo weinig en zonder regelmaat te wegen mis je een heleboel informatie.

Er zijn 3 belangrijke redenen waarom je regelmatig jouw huisdier zou moeten wegen

  1. Je komt te weten of je niet te veel of te weinig eten geeft.
  2. Je merkt op tijd dat er iets niet in orde is.
  3. Een gezond gewicht is de beste sleutel voor een goede gezondheid.

wegen-hond-kat.jpg

Hoe kan ik mijn huisdier wegen?

Bij kleine honden en katten is het gemakkelijk en kan je jouw eigen personenweegschaal gebruiken. Je kan de weegschaal instellen op de nulstand. Indien dit niet mogelijk is bij jouw weegschaal, noteer dan jouw gewicht en ga vervolgens opnieuw op de weegschaal staan met jouw huisdier in de armen. Zo kan je perfect berekenen hoeveel jouw huisdier weegt.

Bij grotere honden kan het moeilijk zijn om gelijktijdig hun vier poten op de weegschaal te krijgen. Daarom bieden wij in onze dierenartsenpraktijk het gratis gebruik van onze grote weegschaal aan. Je kan die zelf vrij gebruiken of je kan aan het WelloPet-team vragen om je te helpen. Onze weegschaal is speciaal voorzien om grote honden te kunnen wegen op een handige manier.

Food Care en PetBudget

Ben je gebruiker van Food Care of een PetBudget? Dan is een permanente opvolging van het gewicht van jouw huisdier een onderdeel van onze begeleiding van jouw lieveling.

Wil je meer hulp? Wij bieden dieetbegeleiding aan onder begeleiding van onze dierenarts-assistenten. Deze service is gratis, WelloPet staat immers voor 'preventie', 'gemak' en 'een lage drempel'.

Contacteer ons voor meer informatie