Overslaan en naar de inhoud gaan

Thema van de maand februari: een gezond hart

thema van de maand: een gezond hart promotieafbeelding

Een hartprobleem bij hond of kat is geen zeldzame aandoening; meer dan 1 op de 10 honden en katten krijgt vroeg of laat met problemen aan het hart te maken. Je merkt als eigenaar dat je huisdier op wandeling niet meer zo goed mee kan, regelmatig hoest of kokhalst, moeilijk ademt of andere abnormale gedragingen vertoont.

Wat doet WelloPet voor het hart van jouw huisdier?

Bij WelloPet voeren we een extra preventieve bloeddrukmeting uit bij alle seniors, of patiënten op consultatie (nier-, schildklier-, bloedonderzoek, ...). 

hart

Wat kan ik doen als baasje?

1. Kom regelmatig op controle

Behalve alert zijn, en algemene preventie, is er één taak die jij samen met je dierenarts moet uitvoeren: een regelmatige health check!

Naast de jaarlijkse controle én vaccins, raden we aan om tussendoor langs te komen voor een preventieve controle. Het kost nauwelijks moeite en kan zoveel leed besparen. Da's ook de reden waarom we in een Life Plan standaard 2 health checks steken.

Wie een Life Plan heeft, of wie dit jaar belooft een tweede, preventieve, health check te doen, krijgt in februari een beloning van WelloPet en Hill's! Registreer je hier en je kan bij WelloPet een speeltje voor je hond of kat komen kiezen én je krijgt van Hill's snacks voor je hond, natvoer voor je hond of natvoer voor je kat.

Zeker voor een huisdier ouder dan 7 jaar is een jaarlijks preventief onderzoek een must, om problemen met het hart, bloed, nieren... vroeg op te sporen en te behandelen.

Gefeliciteerd aan 2/3 van jullie die dit lezen :-)
Laatst deden wij een onderzoek bij 250 dierenvrienden op straat en bij evenementen, en reeds 67% van hen deed dit! Mooi!

Presentatie-WelloPet-Def.png

2. Vermijd overgewicht

Het hart van een dier met overgewicht moet veel harder werken. Daarom is het belangrijk dat je je hond en kat op een ideaal gewicht houdt. Bij WelloPet volgen we gratis het gewicht op, of stellen we samen met jou een dieetbegeleiding op. Doe onze online test rond een ideaal gewicht. Je kan ook online voedingsadvies vragen aan onze dierenartsen.

3. Zorg voor beweging

Je huisdier van jongs af aan veel beweging geven is gezond voor het hart, en voor vitaliteit in het algemeen.
Ook voor dieren met obesitas is het goed om hen te stimuleren om te bewegen.

Tip: doe mee met de sport & spel-workshops, de speelweide of gebruik de loopband of het loopwiel van WelloPet.

4. Maak van 'gezondheid' een plan

Met het Life Plan van WelloPet doe je als baasje aan geplande preventieve gezondheidszorg. Zo wordt een hartprobleem sneller gediagnosticeerd tijdens de preventieve health check-up's, en worden er nooit essentiële maatregelen uit het oog verloren.

Meer lezen?

Gewervelde dieren, waartoe ook de mens behoort, zijn beweeglijk en actief. Het hart is voor deze dieren een onmisbaar instrument om voedingsstoffen naar de lichaamscellen te transporteren.

Huisdieren kunnen net zoals mensen hartafwijkingen hebben die het dier in meer of mindere mate last kunnen bezorgen. Als het vermoeden bestaat dat je huisdier aan een hartafwijking lijdt, is het van het grootste belang om een zo nauwkeurig mogelijke diagnose te kunnen stellen. Gelukkig kan zo’n hartprobleem al in een vroeg stadium ontdekt worden en gepast behandeld worden. Naast de juiste hartmedicatie is de opvolging ook van belang zodat het verloop van de ziekte bij je huisdier kan geëvalueerd worden en de behandeling indien nodig kan aangepast worden.

Meld je aan voor een Health Check of een gratis gewichtscontrole