Overslaan en naar de inhoud gaan

Preventieve gezondheidscheck

gezondheidscheck

Kort overzicht

Wat preventieve gezondheidscheck door de dierenarts
Prijs € 39.5 (op zon- en feestdagen €60)
Bij een Life Plan is dit reeds 2x per jaar voorzien zonder bijbetaling 
Waarom ook voor je huisdier geldt dat voorkomen beter is dan genezen


Je wilt natuurlijk het beste voor je geliefde huisdier. WelloPet wilt dat ook. Preventie staat voorop. Daarom zien wij jou en jouw lieveling graag langskomen voor een uitgebreide gezondheidscheck-up, ook wel health check-up of medische check genoemd. Want ook voor je huisdier geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Een dergelijke gezondheidscheck is minimaal éénmaal per jaar nodig wil men de beste gezondheidszorg aan zijn huisdier aanbieden.

De health check-up bevat vaste onderdelen, zoals controle van de meest noodzakelijke vaccinaties en algemeen nazicht van de belangrijkste organen en functies.  Kortom, complete zorg voor Happy Pets en Happy Baasjes.

Gefeliciteerd aan 2/3 van jullie die dit lezen :-)
Laatst deden wij een onderzoek bij 250 dierenvrienden op straat en bij evenementen, en reeds 67% van hen deed dit! Mooi 👏

Presentatie-WelloPet-Def.png

(*) Wist je dat een dier dat jaarlijks een diergeneeskundig bezoek overslaat, te vergelijken is met een mens die zijn arts 5 jaar lang niet bezoekt? Michael Cavanaugh, CEO van American Animal Hospital Association: "Het is echt heel simpel: als mensen één of twee keer per jaar naar de dierenarts gaan, zullen hun huisdieren gezonder zijn en langer leven, en zal de eigenaar van gezelschapsdieren eigenlijk veel geld uitsparen op termijn."

Dit onderzoek bevat volgende onderdelen

Algehele check-up van de conditie

Wordt je huisdier sneller moe, heeft hij last van kortademigheid, slaapt hij meer dan anders? En hoe zit het met zijn eetlust? Drinkt hij meer of juist minder? Deze en andere vragen komen allemaal aan de orde bij het controleren van de algehele conditie.

Huid, vacht, ogen en oren

Als jouw huisdier last heeft van jeuk of kale plekken kan dat wijzen op vlooien of andere parasieten. De dierenarts controleert de vacht, voelt of er knobbels zijn en checkt de ogen en oren.

Gebitscontrole

Sterke en gezonde tanden is voor huisdieren net zo belangrijk als voor mensen. Wanneer je hond of kat een slecht gebit heeft, zal jouw huisdier meer moeite hebben bij het eten, kauwen, kluiven en slikken.

Gewichtscontrole

Een goede voeding en daarmee ook een goed gewicht is belangrijk om de conditie van je huisdier op peil te houden. Door overgewicht kunnen er sneller bepaalde ziektes ontstaan.

Wormen, vlooien, teken en andere parasieten

Jeuk en een slechte conditie zijn al lastig genoeg, maar parasitaire aandoeningen kunnen ook een bedreiging zijn voor jou als mens. Tijdens de gezondheidscheck-up controleren we zorgvuldig op deze parasieten.

Controle van de nagels

Als de nagels te lang zijn moeten deze geknipt worden. Te lange nagels zijn pijnlijk om op te lopen en zorgen ervoor dat de hond verkrampt of mank gaat lopen. Een ontsteking aan de tenen is dan ook niet uitgesloten. Bij katten is er dan weer kans dat de nagels ingroeien. En lange nagels beschadigen ook wel eens je meubilair.

Hart & longen

Dit zijn de meest vitale organen. Door het beluisteren van hart en longen sporen we tijdig geruis en ritmestoornissen op. Hartproblemen bij hond of kat zijn geen zeldzame aandoening: meer dan 1 op de 10 van hen krijgt er mee te maken. Goed opvolgen is dus de boodschap.

gezondheidscheck-aanbod.jpeg

Prijs

Een standaard gezondheidscheck kost € 39.5
Bij een Life Plan is er tweemaal een gezondheidscheck inbegrepen in de pakketprijs.

Een online afspraak voor een preventieve gezondheidscheck maken >>
... of stuur een mail, boek online, vraag een afspraak met Facebook Messenger of het contactformulier, bel +32 9 232 00 42, of kom zonder afspraak langs tijdens het vrije inloopspreekuur