Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe puppy of hond in huis? Alles wat jij moet weten!

een nieuwe pup in huis

WelloPet helpt jou op weg naar een vlotte start met je nieuwe pup en zorgt voor een langer, gelukkiger en gezonder leven!

Ben jij ook van plan om een puppy in huis te halen of heb je er net eentje en word je overstelpt met vragen? Wij helpen jou graag op weg naar een vlotte start. Bij WelloPet geloven we dat dierenzorg zorgeloos moet zijn. Een aangename, leuke, lange en gezonde tijd samen: dat is het doel!

WelloPet kan jou daarbij helpen. Op ieder moment!

 

In onze Puppygids vind je alle informatie en een heleboel praktische tips die je nodig hebt voor een zorgeloze en vlekkeloze start. Vraag hieronder je Puppygids aan!

Met een nieuwe pup in huis wil je genieten van de vele mooie momenten samen en niet twijfelen over welke vaccinaties, medicijnen of type voeding je moet geven. Daarom vinden wij dat iedereen kennis moet maken met de meest complete dierenzorg. Vandaar dat wij jou trakteren op een gratis Puppy Box t.w.v. €100 met allerlei gadgets, demo's en nog veel meer voor een vlotte start!


1) "Ik denk eraan een hond in huis te nemen. Wat moet ik weten? Is dit iets voor mij?"

  • De juiste keuze voor een hondenras is van groot belang omdat elk ras andere noden en behoeftes heeft. Het ras dat je kiest moet dus bij jouw persoonlijke situatie passen. Ben je nog steeds niet uit aan welk hondenras het best bij jou past? Contacteer dan onze gedragsbegeleiders om tot de juiste keuze over te gaan, lees onze blog over hondenrassen of raadpleeg deze website om meer te lezen over de verschillende hondenrassen en doe zelf de test. 
  • Lees onze blogreeks "Puppy Praktijk" voor meer informatie en allerlei tips. 
  • Lees het boek "Welkom Puppy" van Joke Monteny, gedragsconsulente voor honden. 

2) "Mijn pup of hond is op komst. Hoe bereid ik deze komst goed voor? Wat heb ik allemaal nodig?"

  • De inboedel is belangrijk. In deze blog geven we je mee welke spullen je zeker in huis moet hebben voor de komst van jouw pup of nieuwe hond. 
  • Ook de juiste voeding mag je zeker niet vergeten. Kwaliteitsvoeding maakt een zichtbaar verschil voor de vacht, het gedrag en uiteraard ook de gezondheid van je hond. WelloPet geeft jou graag gratis voedingsadvies op maat van jouw dier!
  • Kijk alvast eens uit naar een dierenarts die bij jou past en ga op zoek naar de juiste diensten: een goed trimsalon, socialisatieworkshops,... Voor al je vragen kan je ons steeds contacteren door te bellen of een mail te sturen. Wij staan graag ter jouw beschikking. 

3) "Mijn pup of nieuwe hond is eindelijk thuis. Wat moet ik nu nog doen?"

Van zodra jouw pup bij jou thuis is, zijn er nog heel wat onmisbare zaken die je moet doen om een vlotte en gezonde start te garanderen. Daarnaast zijn er ook heel wat extra's die niet verplicht zijn, maar die wel zeker een belangrijke rol spelen op de lange termijn in de gezondheid en de opvoeding van jouw pup. We bespreken ze hieronder even kort. 

A) Geen twijfels meer over de medische zorgen van jouw pup

Bij de medische verzorging van zowel puppies als volwassen honden komt heel wat kijken. Weet je niet zo goed welke medische verzorging jouw pup nodig heeft of heb je enkele twijfels? Geen zorgen! WelloPet biedt je het Life Plan aan. Dit is een abonnement voor alle preventieve zorgen voor jouw pup voor één jaar lang. Preventieve zorg bespaart heel wat kosten en zorgen uit voor baasjes en garandeert een gezonder en aangenamer leven voor beestjes

Wij plannen alle preventieve zorgen voor jouw liefste viervoeter in jouw plaats. Alle ontwormingen, ontvlooiingen, vaccinaties en twee uitgebreide medische check-ups staan voor je klaar in onze agenda. Wij houden je met een herinnering op de hoogte van jouw planning en jij geniet van een aantrekkelijk prijsvoordeel!

Meer informatie over het Life Plan? Klik hier!

B) Maak een gratis afspraak voor een knuffelconsult en puppygewenning

Gedurende een knuffelconsult wordt je pup op de consultatietafel van de dierenarts gezet en al spelenderwijs onderzocht (tandjes, oortjes, oogjes, hart, nageltjes, buikje). Een knuffelconsult zorgt ervoor dat je pup later zonder onnodige stress of angst kan worden verzorgd of behandeld bij de dierenarts. Tijdens deze consultatie krijg je ook nuttig advies mee naar huis en krijg je de kans om al je vragen te stellen. 

Ook een goede verzorging van vacht, ogen, oren, nagels, tanden en poten ligt aan de basis van een goede gezondheid. Bovendien kan je bij regelmatige verzorging vroegtijdig kwaaltjes opsporen of zelfs voorkomen. Daarom is de juiste vachtverzorging dus van enorm belang en onmisbaar voor de verzorging van jouw pup. Door in een vroeg stadium ook langs te gaan bij de trimmer, geven toekomstige bezoekjes minder of geen stress op en zal jouw dierenzorg eenvoudiger worden. Bij ons kan je terecht voor een gratis, kort bezoekje aan het trimsalon om je puppy te laten wennen aan toekomstige bezoekjes

C) Gratis voedingsadvies en WelloPet Food Care

Bij WelloPet kan je terecht voor gratis voedingsadvies op maat van jouw huisdier. Met voeding heb je de belangrijkste sleutel voor gezondheid in eigen handen. Een uitgebalanceerde voeding is uitermate belangrijk voor een optimale gezondheid van jouw huisdier. 

Naast gratis voedingsadvies bieden wij jou ook WelloPet Food Care aan. Dat is een voordelig abonnement op gezonde en kwalitatieve voeding voor jouw trouwe viervoeter. Altijd de juiste voeding voor jouw lieveling in huis. En gratis thuis geleverd vanaf een bestelling van €49! Het abonnement levert jou tot 20% korting op. 

Lees hier meer over WelloPet Food Care

D) Het gedrag van jouw pup

Het gedrag van jouw puppy gaat hand in hand met de opvoeding die jij hem geeft. Wil jij meer te weten komen over een goede opvoeding van jouw pup? Contacteer onze gedragsbegeleiders en krijg antwoord op al jouw vragen of lees het boek "Welkom Puppy" van Joke Monteny, gedragsconsulente voor honden. 

WelloPet helpt jou graag en biedt jou niet alleen maar op medisch vlak hulp, maar helpt jou ook graag bij de opvoeding en de socialisatie van jouw puppy of hond. Wij bieden jou heel wat leuke en leerrijke events en workshops aan die je zowel individueel als met jouw hond kan volgen. Ook kan je meedoen met jouw pup aan de lessenreeks Start To Puppy. Dat is een individuele lessenreeks van 5 lessen, om jouw puppy van bij de start de juiste opvoeding te geven. 


WelloPet helpt jou graag op weg naar een vlotte start met jouw pup en zorgt voor een langer, gelukkiger en gezonder leven!

Vergeet niet om het Puppy Dossier en om jouw gratis Puppy Box aan te vragen voor een nog vlottere start!