Overslaan en naar de inhoud gaan

Loopwiel voor katten

one_fast_cat_wheel

Kort overzicht

Wat huren van een loopwiel voor katten
Prijs eerste maand: € 59 + € 50 terug te storten borg
huur na eerste maand: € 49
betaal huur/gebruik met je PetBudget voor 10% voordeel
Waarom de loopband laat bewegen, gaat verveling tegen, of biedt training voor calorieverbruik


Bij WelloPet kan je een loopwiel voor je kat huren. Een loopwiel is een veilige uitlaatklep voor katten met overtollige energie, of voor katten die extra training nodig hebben, om welke reden dan ook.

 

Het loopwiel voor katten

Hou jouw kat gelukkig en gezond. Er zijn steeds meer tests die aantonen dat katten die binnen worden gehouden zich kunnen vervelen en psychologische problemen kunnen ontwikkelen. Deze problemen kunnen zich op verschillende manieren uiten, zoals het vernietigen van meubels of het niet gebruiken van kattenbakken. Een loopwiel kan het fysieke welzijn van onze katten verbeteren, de conditie verbeteren, maar heeft ook de neiging om hen meer te ontspannen en kalm te laten zijn.

  • Een verveelde kat is een ongelukkige kat. Het loopwiel geeft katten een veilige uitlaatklep voor energie die zich anders zou manifesteren in destructief of ongewenst gedrag, zoals krabben aan het meubilair, racen door de gangen of het lastig vallen van mensen. Omdat het wiel volledig kat-aangedreven is, heeft het geen batterijen of stroombron nodig en kan het zonder hulp door de kat worden gebruikt. 
  • Daarnaast kan het wiel ook helpen extra calorieën te verbranden. Het kan wat meer tijd en toewijding vergen om een ​​mollige kat regelmatig te laten rennen, maar zodra ze dat doen, zul je ze zien afslanken in hun meer slanke zelf. 

one fast catwheel 2_0.jpg

In gebruik nemen

Een beetje inoefenen is wel vereist - katten hebben geen natuurlijk instinct om op een wiel te lopen - maar zodra je kat leert hoe ze haar nieuwe speeltje moet gebruiken, springen ze er de hele dag op, meestal met een snelle sprint of om de paar uren.

Wat geduld helpt. Sommige katten nemen onmiddellijk het stuur aan terwijl anderen graag in hun eigen tempo willen gaan en de voorkeur geven aan extra geduld. Het proces om uw kat te laten wennen aan, en in, het loopwiel kan een tijdje duren. We hebben verhalen gehoord waarin het baasje het bijna opgaf, en dat de kat plotseling het wiel toch gaat gebruiken. Soms gebeurde dit dan midden in de nacht of wanneer het baasje elders is en niet kijkt. Zoals we allemaal weten, hebben katten een eigen mening!

Joline, onze partner & gedragstherapeut voor kat, toont ons een voorbeeld

Schoonmaken

Wil je dit looprad huren, dan maken we deze afspraak:  voldoende en grondig reinigen is de boodschap. Je kan het looprad schoonmaken door het naar buiten te nemen en met een tuinslang af te spoelen en af te vegen met een natte handdoek. Daarna afdrogen. Je begrijpt dat 'netjes looprad terug' 😻👍 gelijk staat aan 'netjes borg terug'.

washing02_1_5(1).jpg

Prijs bij huur

  • €50  borg, die krijg je terug bij het netjes inleveren van het loopwiel
  • Eerste maand: €59, voor één, of de eerste, maand, exclusief leveren, excl. ophalen(*)
  • huur na eerste maand: €49
  • Enkel verhuur in België.

 (*) Kan je het loopwiel niet zelf ophalen of terugbrengen? Geen nood: dan zorgt WelloPet, of je doet dit zelf, voor het transport via een externe partner. Je betaalt ca. 1 à 2 €/km vanaf onze locatie, die van de transporteur en jouw woonplaats, voor deze dienstverlening. Bereken de precieze prijs op Eurosprinters. Er dient wel iemand thuis te zijn. Je kan ook een auto 'per uur' huren op Luxauto.
Transporteer je met je eigen vervoer? Zorg er dan voor dat de kofferopening van jouw wagen 1m30cm op 30cm kan doorlaten. Het is echt wel een beetje groter dan je misschien denkt 😻

 

Vraag advies aan de gedragsbegeleiders