Overslaan en naar de inhoud gaan

Focus: Gelukkig oud worden

gelukkig oud worden

In juli en augustus focussen we op het gelukkig oud(er) laten worden van je viervoeter

Net zoals bij oude(re) mensen hebben honden, katten en andere huisdieren vanaf een bepaalde leeftijd last van ouderdomskwaaltjes of -ziekten. Gemiddeld wordt een dier als senior bestempeld vanaf ze 7 jaar zijn geworden. Dan begint het als baasje belangrijk(er) te worden om je dier te monitoren: op vlak van gedrag, eetlust, beweging en gezondheid.

Preventief behandelen als je ouderdomsverschijnselen of -kwaaltjes ontdekt, kan je huisdier veel last en pijn besparen. 

Omdat WelloPet jou en je huisdier hierin wilt bijstaan, bieden we in de maand juli en augustus heel wat voordelen aan. Samen zorgen we ervoor dat je geliefde viervoeter een mooie toekomst heeft!

 1. In juli en augustus kan je bij WelloPet terecht voor een Seniorconsult aan een voordeeltarief. We bekijken de rode en witte bloedcellen, de nieren, lever en schildklier van je dier en bekijken de volgende stappen.  
 2. We focussen tijdens de zomermaanden op het belang van FysioPet, fysiotherapie en osteopathie. Samen zorgen we ervoor dat je hond voldoende beweging, soepelheid en spieropbouw heeft.
 3. In samenwerking met onze partner Hill's bieden we jou een probeerverpakking "Senior Health" voeding aan. Deze voeding is optimaal voor de vitaliteit, het immuunsysteem en de gewrichten van je hond of kat.
 4. Voor katten bieden we eveneens bij een consultatie rond blaas- of nierproblemen een gratis mini-verpakking (400gram) therapeutische voeding aan (Hill’s C/D of Hill’s K/D). Blaasproblemen zijn hardnekkig en komen vaak voor.

Wat kom je allemaal te weten in deze blog? 
Klik op de link voor een snelle toegang naar het onderwerp!

 1. Seniorconsult aan voordeeltarief
 2. Het belang van FysioPet, fysiotherapie en osteopathie
 3. Gratis probeerverpakking Senior Health voeding
 4. Vraag je gratis Senior Hondengids aan
 5. Het belang van een regelmatige trimbeurt voor je kat
 6. Gratis miniverpakking Hill's voeding bij blaas- of nierproblemenconsultatie 
 7. Het directe verband tussen stress en blaasproblemen bij katten
 8. Vraag je gratis Senior Kattengids aan
 9. Het Friends 4 Life Plan
 10. Extra leesvoer over ouderdom bij huisdieren

Seniorconsult aan voordeeltarief in juli en augustus 

Ouder wordende dieren hebben vaker last van kwaaltjes of ziektes. Iedereen wil graag zijn of haar huisdier zo lang mogelijk gezond en vitaal houden, wacht daarom niet te lang met preventief behandelen!

Om je daarin te ondersteunen biedt WelloPet een seniorconsult aan tegen een voordeliger tarief. Voor een hond gaat de prijs van €203,5 naar €189, bij een kat gaat het om €193,5 in plaats van €208,35*. Tijdens een seniorconsult kijken we naar de rode en witte bloedcellen, de nieren, de lever en de schildklier en bekijken we samen welke stappen genomen moeten worden. 

*Heb je nog een openstaand PetBudget of een lopend Friends 4 Life Plan? Dan worden de consultaties of onderzoeken gedeeltelijk of geheel niet aangerekend, afhankelijk van je plan.


Het belang van FysioPet, fysiotherapie en/of osteopathie

Veel honden hebben last van chronische pijn (gemiddeld 20% van de honden ervaart dit, boven de 8 jaar al 80%). Dat zorgt ervoor dat je hond extra ondersteuning nodig heeft: massage en de juiste beweging om soepel te worden en/of te blijven. Met lessen, handleidingen en materiaalgebruik willen we jou deze preventieve technieken aanleren. Je maakt je hond sterker én spendeert tijd samen.

Heeft je hond een orthopedische ingreep ondergaan? Of is er duidelijk verlaagde mobiliteit? Dan is revalidatie zowel gewenst als noodzakelijk. Fysiotherapie levert opnieuw de nodige stabiliteit en spieropbouw. Via manuele therapie kan een osteopaat toewerken naar een verhoogde soepelheid en beweeglijkheid. 

Fysiotherapie en osteopathie zijn beide diergeneeskundige handelen en worden uitgevoerd door een daartoe opgeleide en erkende dierenarts. Vraag meer info aan je dierenarts of via hello@wellopet.be!


Hill's actie: gratis probeerverpakking Senior Health voeding

Hill's heeft aangepaste voeding voor ouder wordende honden en katten. Deze voeding biedt meerdere gezondheidsvoordelen voor honden of katten vanaf 7 jaar. Deze complete voeding ondersteunt de hersenen en het lichaam van een ouder wordend huisdier. Optimaal voor de vitaliteit, het immuunsysteem en de gewrichten van jouw hond of kat.

Probeer deze Senior Health voeding gratis! Samen met Hill's bieden we jou een gratis* probeerverpakking aan. Vraag ernaar bij de dierenarts of dierenartsassistent.

*Hill's betaalt de aankoopprijs éénmalig terug (zie de voorwaarden op de waardebon)


Gratis Senior Hondengids

Dankzij onze Senior Hondengids - samengesteld door onze dierenartsen, trimmers en gedragsbegeleiders - krijg je een handige leidraad om jouw hond een zalig lang leven te geven. 

Wat zal je er lezen?

 • Hoe je je hond de beste bescherming geeft
 • Hoe je de vacht van je hond laat glanzen
 • Welke gepaste voeding je kan geven aan je hond
 • Hoe je ervoor kan zorgen dat je hond voldoende beweegt
 • ...


Het belang van een regelmatige trimbeurt voor je katten

Je komt best regelmatig langs met je kat voor een trimbeurt, al zeker op het einde van de zomer en de winter. Klitten in een kattenvacht kunnen ze doen vervilten, met alle gevolgen van dien. 

Trimmen van je kat bij WelloPet gebeurt door het team van Chat-O-Gand, zij zijn gespecialiseerd in vachtverzorging voor katten. Het trimmen gebeurt hierbij steeds vachtvriendelijk, daar staan we op! 

Meer over het ideale trimsalon voor katten


Aangepaste voeding voor katten met blaas-, nieren- of urinewegenproblemen

Naast voeding voor ouder wordende katten, heeft de dierenarts ook therapeutische voeding voor jouw kat ter beschikking. De voeding K/D van Hill's wordt ingezet bij nierproblemen en de lijn C/D is ondersteund voor katten met een blaasproblematiek. 

We raden aan dat de dierenarts je kat onderzoekt. Dan kan je samen beslissen wat best werkt voor jou en je kat. Een blaasontsteking is hardnekkig en komt vaak terug, waardoor het belangrijk is om je kat te helpen bij het doorstaan van deze last. Bij een consultatie rond blaas- of nierproblemen biedt de dierenarts je een gratis miniverpakking 400gr. therapeutische voeding aan. Wil je een miniverpakking kopen zonder consultatie? Tijdens juli en augustus bieden we deze miniverpakking aan halve prijs aan!


Wist je dat er een direct verband tussen stress en blaasproblemen bij een kat bestaat? 

Wanneer een kat stress ervaart in zijn omgeving, verhogen de hersenen de prikkels naar de blaas. Een ontsteking van de blaas weerstaan, verhoogt dan weer de signalen naar de hersenen, wat de stressreactie versterkt. Zo ontstaat een neerwaartse, negatieve spiraal. 

Wat zijn mogelijke oorzaken van stress bij katten? 

 • Gespannen relatie met andere huisdieren
 • Grote levensveranderingen
 • Luidruchtige gebeurtenissen
 • Verveling

Nog vragen over stress bij katten? Onze gedragsbegeleider of -therapeut weet raad. Download ook de 10 tips van Hill's om stress bij katten aan te pakken!

Contacteer onze gedragsbegeleiders

Download de 10 tips tegen stress

 


Gratis Senior Kattengids 

Met onze Senior Kattengids - samengesteld door onze dierenartsen, trimmers en gedragsbegeleiders - willen we jou op de goede baan helpen om jouw kat een lang en aangenaam leven te geven. 

We hebben het onder andere over de beste bescherming voor jouw kat, welke voeding de juiste is, hoe je je kat voldoende laat bewegen en wat je kan doen voor een gezonde vacht.


Friends 4 Life Plan 

Met je Friends 4 Life Plan zijn heel wat kosten al op voorhand gedekt. Met een ouder wordend dier, is dat zeker interessant! Vraag nu je Friends 4 Life Plan en krijg alle voordelen op een rijtje.


Extra leesvoer over ouderdom bij huisdieren