Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedragsproblemen hond oplossen met gedragstherapie | WelloPet

gedragsbegeleiding voor de hond

Kort overzicht

Wat gedragstherapie voor de hond door gedragsbegeleider of gedragstherapeut
Prijs Indien bij WelloPet door gedragsbegeleider: € 25,5 voor een half uur ● € 51 voor een uur (betaalbaar met PetBudget)
Indien bij jou thuis door gedragstherapeut: wij verwijzen door, prijs op aanvraag (zie verder ● opgelet 'niet' betaalbaar met PetBudget, wordt door externe dienstverlener gefactureerd)
Waarom Hulp op maat bij ongewenst gedrag herstelt de band tussen dier en mens en vermijdt noodgedwongen afscheid

Gedragsbegeleiding of gedragstherapie

Zit je met je handen in het haar? Weet je geen raad meer met jouw hond? Vertoont je hond veel ongewenst gedrag? Zijn wandelingen trek- en sleursessies die je het liefst zo kort mogelijk houdt? Loop je een andere kant op als je een andere hond aan ziet komen?

Het gezelschap van een hond kan ons veel plezier geven. Maar wat als de hond ongewenst gedrag vertoont? Een angstige, agressieve of onzindelijke hond kan voor teleurstelling, frustratie en ook stress zorgen. Veel eigenaren denken dat ze er mee moeten leren leven, of overwegen hun hun hond af te staan. Dat is gelukkig niet nodig: probleemgedrag is in veel gevallen op te lossen.

Wat we absoluut willen vermijden is een breuk in de band tussen dier en mens, waarbij het baasje genoodzaakt lijkt om afstand te doen van het huisdier omwille van ongewenst of probleemgedrag. Er belanden teveel huisdieren in een asiel, laat ons er samen aan werken om dit te vermijden.

gedragsbegeleiding of gedragstherapie hond.jpg

Herken jij jezelf in één van onderstaande scenario's

  • Je hond beheerst je leven. Je bent gek op hem, maar je moet werkelijk bij alles wat je doet, nadenken over de consequenties voor je hond: even uit eten? Wat doen we met de hond, hij kan niet alleen thuisblijven. Een lekkere wandeling op het veld? Dan wel voor 9 uur want anders zijn er te veel honden en daar kan mijn hond niet mee omgaan. We willen een feestje geven, maar hoe voorkomen we dat de hond het bezoek bang maakt? Dit was niet het beeld wat je voor je had toen je een hond nam...
  • Je hebt al verschillende dingen geprobeerd om het probleem van de hond aan te pakken. Niets lijkt te helpen.
  • Je hebt je laten adviseren door welwillende mensen, maar die geen professionele kennis hadden. Waardoor je hond nu nog angstiger of agressiever is dan voorheen.
  • Je twijfelt of je je hond misschien niet beter kunt herplaatsen. Maar tegelijkertijd doet het je verdriet omdat je hem niet kwijt wilt.

Stel je voor hoe het zou zijn als...

... je alsnog leert hoe je je hond kunt begeleiden tot een fijne kameraad
… je weet hoe je de angst of agressie van je hond kunt aanpakken waardoor hij en jij beter in jullie vel zitten.
… je een band krijgt met jouw hond, samen door dik en dun, alle ellende van vroeger achter je latend.
… je weer vertrouwen hebt in je hond omdat je weet hoe hij “werkt” en hoe je zijn gedrag kunt lezen en beïnvloeden.
… je je zonder je zorgen te maken over je hond spontaan op stap kunt, mensen over de vloer kunt vragen en genieten van lange wandelingen.
… het gedragsprobleem van je hond nu eens echt opgelost wordt, waardoor je weer ten volle kan genieten van hem.

“Een gelukkige hond is een hond die zich veilig voelt in zijn thuisomgeving, goed kan slapen en die speelt. Kortom een hond die enthousiast en open is”, vertelt Annemarie. “De omgeving en de opvoeding van een hond spelen daarbij een cruciale rol”

Een gedragsbegeleider : wanneer nuttig en hoe werkt het?

Je wordt geconfronteerd met behoorlijk ongewenst gedrag van je hond en je wenst hulp. We praten over agressie, stress, onzindelijkheid, ...

De gedragsbegeleider werkt bij WelloPet zelf. Een gedragsbegeleider is jouw eerstelijnshulp. In een adviserende consultatie wordt jouw vraag en probleem ontleed en krijg je op maat tips en raadgevingen.
Een consultatie kost € 25,5 voor een half uur, of € 51 voor een uur. 

Een gedragstherapeut : wanneer nuttig en hoe werkt het?

Wanneer je huisdier heel ernstige gedragsproblemen stelt, waar niet zomaar een antwoord voor te bedenken is, zal de gedragsbegeleider jou doorverwijzen naar een gedragstherapeut om een oplossing te vinden.
Bij WelloPet werken we samen met de beste therapeuten voor honden. De therapeut bekijkt het dier in zijn omgeving en bij jou thuis, en vooral in zijn relatie met het baasje. Door intense begeleiding, in de eigen omgeving, bij jou thuis, kan de therapeut jou helpen om het gedrag van mens en hond beter op elkaar af te stemmen. Bij WelloPet staat een Happy Pet, samen met een Happy Baasje, centraal.

De kostprijs wordt geval per geval apart bepaald, i.f.v. van duur en intensiteit van de begeleiding of therapie.  Vaak is dit € 150 voor een eerste therapie-gesprek van 1h30, inclusief verslag maar excl. verplaatsing, zoals in dit voorbeeld.

  • de gedragstherapeut neemt met jou contact op
  • op voorhand een vragenlijst invullen
  • de hond observeren en een gedragsanalyse maken
  • diagnose bepalen en plan van aanpak of behandeling bespreken (ca. 1h30)
  • Al dan niet een vervolggesprek inplannen

Ter info: prijsbepaling door therapeut dr. ir. Joke Monteny:
Gedragsevaluatie + advies : € 150 (eventuele verplaatsingskosten à 0,5 €/km + éénmalige forfait van 5€ per verplaatsing)
Verder opvolgsessies indien nodig: € 55 per sessie van 45 min. (eventuele verplaatsingskosten à 0,5 €/km + éénmalige forfait van 5€ per verplaatsing)
Indien extra overtijd van de lessen wegens urgentie: extra tijd wordt verrekend aan 60€/uur.


Gedragsbegeleiding of gedragstherapie voor honden is de beste oplossing om gedragsproblemen zoals angst, agressie, ongehoorzaamheid en verlatingsangst te verhelpen. Het is een praktisch en oplossingsgericht traject. Je krijgt inzicht in het gedrag van jouw hond en ontvangt een plan van aanpak waarmee je zelf aan de slag kunt.

 

Maak kennis met het team gedragsbegeleiders van Wellopet. 

Contacteer de gedragsbegeleider hond

Lees ook de hond en zijn geluk, wat houdt socialiseren voor je hond in en de socialisatiekaart: hoe en waarom gebruiken indien je meer informatie wenst.