Overslaan en naar de inhoud gaan

Bloedanalyse

bloedanalyse

Kort overzicht

Wat bloedanalyse van je huisdier door de dierenarts (gebeurt terwijl je wacht)
Prijs gemiddeld tussen de € 94,5 en € 250
Waarom een bloedanalyse geeft extra informatie over de gezondheidstoestand van jouw huisdier voor een snellere of betere behandeling

 

Het bloed kent vele functies, zoals het transport van zuurstof in het lichaam, maar ook het vervoer van hormonen, mineralen en voedingsstoffen. Via het bloed kunnen allerlei vaststellingen worden gedaan om aandoeningen al dan niet preventief op te sporen. Onze dierenartsenpraktijk werkt enkel samen met gespecialiseerde en erkende labo’s waardoor jij snel meer weet over de gezondheidstoestand van jouw huisdier. Nog belangrijker: hierdoor kan er sneller een adequate behandeling worden opgestart.

Wat kan een bloedanalyse of bloedonderzoek ons vertellen?

  • Met een eenvoudig bloedonderzoek kunnen we de werking van verschillende organen zoals de lever en nieren bekijken. Daarnaast kan suikerziekte worden opgespoord. 
  • Met een compleet bloedbeeld wordt gedetailleerde informatie verzameld over rode en witte bloedlichaampjes. Deze geven een algemeen beeld weer van de gezondheid van jouw huisdier.

 

Bloedanalyses worden vaak gebruikt bij de diagnose. Ze zijn uitermate geschikt voor een betere preventie. Door een preventieve bloedanalyse uit te voeren, kan men zodra er klachten zijn, maar ook reeds voordat er klachten zijn, zien of er een aspect van de gezondheid niet in orde is. Bij een dergelijk preventief bloedonderzoek, worden bepaalde bloedwaarden gericht onderzocht en op deskundige en betrouwbare wijze geanalyseerd. Zo weet het baasje, tot dan misschien niets vermoedend, of er iets met de gezondheid van zijn of haar huisdier aan de hand is of niet. Wanneer er afwijkende waarden worden vastgesteld in het bloed, kan je op basis hiervan de juiste actie ondernemen.

bloedanalyse-body.jpg

Een bloedanalyse of bloedonderzoek gebeurt bij WelloPet zelf. je kan daarop wachten als je dat wil.

De voordelen van een bloedanalyse

  • Jouw dierenarts heeft een referentiebeeld waar hij of zij in de toekomst op kan verder werken.
  • De dierenarts kan precies achterhalen wat er zich bij jouw huisdier afspeelt.
  • De dierenarts kan een diagnose stellen voor gericht verder onderzoek
  • Je kan preventief ziektes, kwalen en ongemak voor zijn
     

Periodieke bloedanalyse als onderdeel van een Friends 4 Life Plan, of een Food Plan op maat

In sommige gevallen is het verantwoord om op geregelde tijdstippen het bloed te analyseren om het effect van de voeding en het dieet op te volgen en bij te sturen (bv. nierproblematiek of diabetes).

In dergelijk geval biedt WelloPet jou Food Care op maat aan: voeding + bloedanalyse.

Er bestaat ook een Friends 4 Life Plan waar de jaarlijkse bloedanalyse in vervat zit.

 

Stel ons jouw vraag over een bloedanalyse